Σοφιανός: Μπορεί να ανατραπεί μια πορεία ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του Δήμου

 

«Μπορεί να ανατραπεί μια πορεία ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του δήμου, όπως αυτή με τις εργολαβίες για τη συντήρηση των σχολείων», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαική Συσπείρωση», Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά την επίσκεψη του, στο 65ο Γυμνάσιο Αθήνας στις «Τρεις Γέφυρες», όπου συνομίλησε τόσο με τη διευθύντρια του σχολείου και τον πρόεδρο του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, όσο και με τους εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Λαικής Συσπείρωσης», ο κ. Σοφιανός κατήγγειλε ότι « δίνουν αρμοδιότητες στους δήμους χωρίς να δίνουν τα απαραίτητα κονδύλια, με αποτέλεσμα τα προβλήματα υποδομών να τα αντιμετωπίζετε εσείς στην προσπάθειά σας να διδάξετε τα παιδιά και τα προβλήματα τα λειτουργικά να τα επωμίζονται οι γονείς, βάζοντας το χέρι στην τσέπη». Εξέφρασε την αντίθεση του, « με αυτή την πολιτική που εφάρμοσε η κεντροαριστερά στο δήμο, συνεργαζόμενη με τρεις διαδοχικές μνημονιακές κυβερνήσεις, πολιτική και με την οποία συμφωνούν και οι άλλοι υποψήφιοι αυτών των κομμάτων για το δήμο της Αθήνας».

Επίσης ο κ. Σοφιανός κατήγγειλε επίσης ότι με εγκύκλιό του το υπουργείο Παιδείας μεταθέτει την ευθύνη για την ίδρυση τμημάτων ένταξης στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στους δήμους. «Ουσιαστικά απαιτεί από τους δήμους», ανέφερε χαρακτηριστικά, «να βεβαιώνουν ότι θα καλύπτουν τις λειτουργικές ανάγκες αυτών των τμημάτων για όλη την εκπαιδευτική χρονιά και αυτό πρέπει να το κάνουν μέσω των σχολικών επιτροπών, τη χρηματοδότηση των οποίων η κυβέρνηση έχει περικόψει κατά 50%. Δηλαδή, στο δήμο της Αθήνας για να ενταχθούν τα παιδιά με διαγνωσμένες ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα δημοτικά, στα γυμνάσια και στα λύκεια, θα πρέπει οι δήμοι να επωμιστούν το κόστος. Αυτή η κυβέρνηση δεν διατηρεί μόνο σε πλήρη ισχύ όλους τους μνημονιακούς νόμους, αλλά φορτώνει νέα βάρη στις πλάτες των εργαζόμενων. Δε λύνει, δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της ένταξης αυτών των παιδιών στο εκπαιδευτικό σύστημα με πλήρη και αποκλειστική ευθύνη του κράτους και του υπουργείου Παιδείας », είπε.

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού