Ισπανία: Μειώνεται η δημοτικότητα του ακροδεξιού Vox

Ελαφρά μείωση της δημοτικότητας του ακροδεξιού κόμματος Vox της Ισπανίας δείχνουν νέα στοιχεία από διάφορες δημοσκοπήσεις, τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την ισπανική εφημερίδα El Pais, ενώ οι κυβερνώντες Σοσιαλιστές εξακολουθούν να έρχονται πρώτοι, αλλά χωρίς να συγκεντρώνουν την απαραίτητη πλειοψηφία.

Οι βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία προγραμματίζεται να διεξαχθούν στις 28 Απριλίου. Κανένα κόμμα δεν συγκεντρώνει την πλειοψηφία που χρειάζεται για να εξασφαλίσει τον έλεγχο του κοινοβουλίου των 350 εδρών, σύμφωνα με τις πρόσφατες αυτές δημοσκοπήσεις.

Η υποστήριξη για το Vox μειώθηκε στο 11% από 12,1% που συγκέντρωνε στην τελευταία δημοσκόπηση που είχε δοθεί στη δημοσιότητα από την εφημερίδα στις 13 Μαρτίου, ενώ οι Σοσιαλιστές εξακολουθούν να προηγούνται όλων των κομμάτων με ποσοστό 28,6%.

Την ίδια ώρα βάσει των στοιχείων αυτών που συγκέντρωσε από διάφορες δημοσκοπήσεις και έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η El Pais, το Λαϊκό Κόμμα (PP) αύξησε λίγο τα ποσοστά που συγκέντρωνε στις προηγούμενες δημοσκοπήσεις, εξασφαλίζοντας τώρα ποσοστό 20,2%, ενώ η υποστήριξη στο Ciudadanos μειώθηκε στο 15,8%. Το ποσοστό του Unidos Podemos παρέμεινε σχεδόν σταθερό στο 13,5%.

Τα στοιχεία αυτά στηρίχθηκαν στον μέσο όρο δεκάδων δημοσκοπήσεων που έγιναν από διάφορες πηγές και υπολογίστηκαν βάσει του μεγέθους του δείγματος στο οποίο διενεργήθηκαν οι δημοσκοπήσεις και τις ημερομηνίες κατά τις οποίες έγιναν, καταλήγει η El Pais.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ