«Λαϊκή Συσπείρωση»: Ο Σοφιανός παρουσίασε τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου του

Το σύνολο των υποψήφιων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δήμο Αθήνας, παρουσίασε το μεσημέρι, ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη « Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση έγινε στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» και παραβρέθηκαν η ηθοποιός Αιμιλία Υψηλάντη και ο συνθέτης και ερμηνευτής Διονύσης Τσακνής. Μεταξύ των 71 υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, είναι οι νυν δημοτικοί σύμβουλοι Στέλιος Λάμπρου και Στάθης Δρογώσης (το 2014 είχε εκλεγεί με την « Ανοιχτή Πόλη»), ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Δανδουλάκης, οι ηθοποιοί Δημήτρης Τζουμάκης, Νίκος Καραγιώργης, Τζένυ Κόλλια-Καζάκου, οι πανεπιστημιακοί Αφροδίτη Κτένα, Περικλής Παπαβασιλείου και Γεώργιος Σαρηγιάννης, η αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ελπίς», Βασιλική Μουντάκη, ο Νεκτάριος Σαμουρτζής, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Εθνική Λυρική Σκηνή, ο Γιώργος Παλιούρας, υποστράτηγος εα της ΕΛΑΣ, η πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου της Wind, Όλγα Κολιούση κ.α.

Ο κ. Σοφιανός κατά την παρουσίαση των υποψηφίων, υπογράμμισε ότι με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα δημιουργηθεί και θα εκφραστεί «το αντίπαλο δέος, ο αντίπαλος πόλος απέναντι σ΄ένα στημένο δικομματικό σκηνικό με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, που ενώ συμφωνούν σε στρατηγικές επιλογές που καθορίζουν την καθημερινότητα μας, σκιαμαχούν και σηκώνουν πλαστές διαχωριστικές γραμμές γύρω από δευτερεύοντα θέματα ή καλούν σε αντινεοφιλελεύθερα ή αντιφασιστικά μέτωπα, την ίδια ώρα που όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνούσε και συγκυβερνά με τους ακροδεξιούς».

Σύμφωνα με τον κ. Σοφιανό το δίλημμα των εκλογών είναι «αν θα συνεχιστεί ο ίδιος ο αντιλαϊκός δρόμος ή θα εκφραστεί η κατεύθυνση της αντεπίθεσης ενάντια στην ΕΕ και την πολιτική της, ενάντια στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, ενάντια σε δημάρχους και περιφερειάρχες που δουλεύουν κυριολεκτικά στο να προωθούν αυτή την πολιτική». Ο κ. Σοφιανός αναφέρθηκε και στην εκδήλωση του Σαββάτου, στο Γαλάτσι, κάνοντας λόγο «για φιέστα με κάθε λογής σουλατσαδόρους». Ο υποψήφιος δήμαρχος και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κάλεσε τους πολίτες να αναδείξουν το ΚΚΕ «δυνατό σ΄όλες τι κάλπες» και των αυτοδιοικητικών και των ευρωεκλογών.

Ο κ. Σοφιανός άσκησε κριτική στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική των περικοπών, όπως είπε, σε βάρος της Αυτοδιοίκησης καθώς και στην απερχόμενη σημερινή Δημοτική Αρχή της Αθήνας και στους άλλους συνυποψηφίους του. Επίσης επανέλαβε την πρόταση του για κατάργηση της ανταποδοτικότητας γιατί «δεν μπορεί ο Αθηναίος να πληρώνει για την πρόσβαση του σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, στους παιδικούς σταθμούς, για κάθε είδους δραστηριότητα» και «για να σταματήσει το πλιάτσικο για το οποίο δεν μιλούν οι υποψήφιοι των άλλων κομμάτων, για το γεγονός δηλαδή ότι πάνω από 360 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και ιδιώτες συμμετέχουν σ΄ένα πάρτι προγραμμάτων στην Αθήνα, που σκορπώνται εκατομμύρια, τα οποία δεν αφήνουν καμία υποδομή στην πόλη».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού