Σε ανοιχτή γραμμή με φορείς της Κρήτης ο Αλ. Χαρίτσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της κακοκαιρίας

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης βρίσκεται, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου, από την πρώτη στιγμή, σε ανοιχτή γραμμή με τον περιφερειάρχη Κρήτης, τους δημάρχους των περιοχών που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία και το γ.γ. Πολιτικής Προστασίας.

Στόχος, να αντιμετωπιστούν συντονισμένα τα μεγάλα προβλήματα που έχουν προκληθεί, να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και να δοθούν άμεσα έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις για την αποκατάσταση των ζημιών.

Χανιά: «Αγγίζουν» τα 92 εκατ. ευρώ οι μέχρι σήμερα χρηματοδοτήσεις για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ

Τα 92 εκατ. ευρώ αγγίζει η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο περιοχές της Κρήτης, όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «με κοινή απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη και του υφυπουργού Οικονομίας κ. Στάθη Γιαννακίδη, οι περιοχές της Κρήτης που επλήγησαν από τις θεομηνίες από τις αρχές του 2019, χρηματοδοτούνται με κονδύλια ύψους 91.755.364 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών. Κλιμάκιο μηχανικών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών πραγματοποίησε αυτοψίες στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία της 6ης Απριλίου και συνέταξε άμεσα τα τεχνικά δελτία τα οποία εγκρίθηκαν από το υπουργείο Οικονομίας».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί και πιστωθεί: 3 εκατ. ευρώ στον Δήμο Μυλοπόταμου, 6,5 εκατ. ευρώ στον Δήμο Καντάνου-Σελίνου, 1,3 εκατ. ευρώ στον Δήμο Σφακίων, 3 εκατ. ευρώ στον Δήμο Χανίων, 32,7 εκατ. ευρώ στον Δήμο Πλατανιά, 9,5 εκατ. ευρώ στον Δήμο Κισσάμου, 2 εκατ. ευρώ στον Δήμο Αποκορώνου, 1,255 εκατ. ευρώ στον Δήμο Αγίου Βασιλείου και 17,5 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Κρήτης. Ακόμα έχουν εγκριθεί 15 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση κατολισθητικών φαινομένων στον Βόρειο Οδικό ‘Αξονα Κρήτης.

AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού