Χουντής: Ανησυχητική μείωση της χρηματοδότησης στην παιδεία από το 2010 ως το 2017

Την ανησυχία του για τη συρρίκνωση της χρηματοδότησης της Παιδείας στην Ελλάδα που αποτυπώνεται «με ελλείψεις στις υποδομές και υποστελέχωση εκπαιδευτικού προσωπικού», εκφράζει με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Νίκος Χουντής.

«Η χρηματοδότηση της εκπαίδευσης στον κρατικό προϋπολογισμό της Ελλάδας μειώθηκε σε 5,65 δις ευρώ το 2017, από 7,75 δις ευρώ που ήταν το 2010, οδηγώντας σε συγχωνεύσεις εκπαιδευτικών μονάδων και μείωση του διδακτικού προσωπικού, σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας  εκπαίδευσης», αναφέρει ο κ. Χουντής στην ερώτησή του.

Διευκρινίζει δε ότι «αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης είναι οι ελλιπείς, και πολλές φορές ακατάλληλες, κτιριακές υποδομές, οι τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, η υποστελέχωση σε εκπαιδευτικούς και τα μεγάλα κενά που παρεμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων».

Καταλήγοντας, ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ εκφράζει σοβαρές αμφιβολίες και ρωτάει την Επιτροπή «εάν πιστεύει ότι οι κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις επιτρέπουν την προάσπιση του αγαθού της εκπαίδευσης – όπως προβλέπεται, από τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ (άρθρο 14) – καθώς  εάν οι μαθητές στην Ελλάδα έχουν ισότιμη πρόσβαση στην ποιοτική εκπαίδευση σε σχέση με τους υπόλοιπους μαθητές στην ΕΕ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού