Κινητικότητα για την αγορά F-35 από την Ελλάδα

Κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες μέρες σχετικά με την προοπτική αγοράς μαχητικών αεροσκαφών τύπου  F-35 από την Ελλάδα, όπως αναφέρουν πληροφορίες από πηγές σχετιζόμενες με τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

Σύμφωνα με τος πληροφορίες αυτές, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία εξετάζει την προμήθεια συνολικά 24 αεροσκαφών F-35A, σε αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων και “κουρασμένων” μαχητικών F-16C/D Block 30.

Όπως αναφέρεται σχετικά, στην διεθνή διακλαδική άσκηση “Ηνίοχος 2019” αξιοποιήθηκε η συμμετοχή 6 ιταλικών F-35A της 13ης Gruppo , από αξιωματικούς της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίοι έγιναν θεατές  υπό ρεαλιστικές συνθήκες της μαχητική συμπεριφοράς του μαχητικού αεροσκάφους.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από 3 ημέρες ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, επιβεβαίωσε με δήλωσή του ότι η Ελλάδα έχει ζητήσει την προμήθεια των F-35 από τις ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας αμερικανικές “διαρροές” ότι οι HΠA εξετάζουν την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-35 της Lockheed Martin σε πέντε ακόμα χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Η δήλωση του υπουργός Άμυνας έγινε στην Ανδραβίδα, όπου είναι το κέντρο της μεγάλης διασυμμαχικής άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ 2019.

Η επί λέξει δήλωση Αποστολάκη ήταν η εξής: «Ναι μας ενδιαφέρουν τα F-35. Μετά την απόφαση για τον εκσυγχρονισμό των F-16, το πρόγραμμα που μας ενδιαφέρει είναι αυτό της απόκτησης Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους το οποίο αφορά τα F-35. Σταδιακά μπαίνουμε στο θέμα της νέας γενιάς αεροσκαφών. Η δήλωση που έγινε στο αμερικάνικο Κογκρέσο βοηθάει σε αυτή την προοπτική​».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού