Καταδίκη της Ρωσίας από το Ευρωδικαστήριο για παραβίαση των δικαιωμάτων του Ναβάλνι

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε σήμερα τη Ρωσία για τον κατ’οίκον περιορισμό και τα άλλα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε το 2014 στον Αλεξέι Ναβάλνι, τον υπ’αριθμόν 1 αντιπολιτευόμενο στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, τα οποία έχουν στόχο, σύμφωνα με το δικαστήριο, να “περιορίσουν τις πολιτικές του δραστηριότητες”.

“Ο κατ’οίκον περιορισμός δεν ήταν αιτιολογημένος (…) Είναι εμφανές ότι η μεταχείριση της οποίας χαίρει έχει στόχο τον περιορισμό των πολιτικών του δραστηριοτήτων”, επισημαίνει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στην απόφασή του, στην οποία διαπιστώνει παραβίαση των άρθρων 5, 10 και 18 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κυρίως όσον αφορά την ελευθερία και την ελευθερία της έκφρασης.
Ο Ναβάλνι τέθηκε σε κατ’οίκον περιορισμό τον Φεβρουάριο του 2014 υπό τον οποίο έμεινε για μήνες κατά τη διάρκεια έρευνας που γινόταν εναντίον του για κατάχρηση σε μια υπόθεση, η οποία είχε, σύμφωνα με τους υποστηρικτές του, πολιτικά κίνητρα.
“Νίκη”, έγραψε ο ίδιος στον λογαριασμό του στο Instagram, χαιρετίζοντας την απόφαση που έλαβε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
“Είμαι πεπεισμένος ότι η απόφαση αυτή θα έχει σημαντικές συνέπειες για όλους αυτούς στη Ρωσία που υφίστανται διαρκώς μια τέτοια αυθαιρεσία”, σημείωσε.

 

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού