Ρήγας: Δεν κάνουμε πολιτική με βάση τις δημοσκοπήσεις

Η προοδευτική συμμαχία θα απαντήσει στο κυρίαρχο δίλημμα για το αν η πολιτική παραμένει υπόθεση του λαού ή αν θα περάσει στα χέρια οργανωμένων συμφερόντων, σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, αναφερόμενος στη συγκέντρωση στο Γαλάτσι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Όπως είπε «αυτός ο κόσμος, αυτός ο πολιτικός χώρος δίνει απάντηση σε όλους εκείνους που απαξιώνουν την πολιτική, απαξιώνουν τη δημοκρατία, και τις μετατρέπουν σε εργαλείο των οικονομικών ελίτ για επιβολή των επιλογών τους στους λαούς, δίνοντας έδαφος για δράση στην ακροδεξιά και τα νεοναζιστικά μορφώματα, που σηκώνουν κεφάλι σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη θέση της ΝΔ «ότι προχωράτε με το “παλιό”(παλιά στελέχη κομμάτων) που κάποτε κατηγορούσατε» ο κ. Ρήγας παρατήρησε ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί. Αλλά πέρα από αυτό, η Προοδευτική Συμμαχία απευθύνεται σε ανθρώπους που είχαν και έχουν μια πολιτική παρουσία με προοδευτικό πρόσημο και δεν φιλοδοξεί σε παρθενογένεση».

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις ο κ. Ρήγας επανέλαβε ότι «δεν κάνουμε πολιτική με βάση τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες άλλωστε όπως έχει αποδείξει η πραγματικότητα αποτυγχάνουν σταθερά τα τελευταία χρόνια να αφουγκραστούν τη λαϊκή ετυμηγορία».

Εκτίμησε δε ότι «ο λαός στις εκλογές θα τεθεί ενώπιον συγκεκριμένου διλλήματος: Αν η προσπάθεια για τη δίκαιη ανάπτυξη, για την Ελλάδα των πολλών θα συνεχιστεί ή αν η χώρα θα επιστρέψει στο παρελθόν, μηδενίζοντας όσα με τόσες θυσίες μαζί καταφέραμε. Είμαι λοιπόν πεπεισμένος πως στην κάλπη, εκεί που χωρίς τη διαμεσολάβηση των κομματικών και ολιγαρχικών συμφερόντων θα εκφραστεί γνήσια η λαϊκή κυριαρχία, οι πολίτες θα δώσουν την απάντησή τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού