Εμπορική τρέλα Τραμπ: Επιβάλλει δασμούς σε προϊόντα της ΕΕ αξίας $11 δισ.

Δασμούς σε προϊόντα της ΕΕ αξίας $11 δισ. ανακοίνωσε πως επιβάλλει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, όπως ο ίδιος ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου σημειώνει ότι οι ενισχύσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης προς την Airbus έχουν επηρεάσει αρνητικά τις Ηνωμένες Πολιτείες, που τώρα θα επιβάλλουν δασμούς σε προϊόντα της ΕΕ αξίας $11 δισ. ! Η ΕΕ έχει εκμεταλλευτεί τις ΗΠΑ στο θέμα του εμπορίου για πολλά χρόνια. Σύντομα θα σταματήσει!», αναφέρει στην ανάρτησή του.

Οι υπηρεσίες του αντιπροσώπου των ΗΠΑ για το εμπόριο (USTR) έδωσαν στη δημοσιότητα χθες έναν ευρύ κατάλογο προϊόντων που παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση -εκτείνεται από τα μεγάλα εμπορικά αεροσκάφη και τα ανταλλακτικά τους έως τα γαλακτοκομικά-, στα οποία προτείνεται να επιβληθούν πρόσθετοι δασμοί, σε αντίποινα για τις ευρωπαϊκές κρατικές ενισχύσεις στην Airbus.

Ο προκαταρκτικός κατάλογος περιλαμβάνει προϊόντα προέλευσης ΕΕ στα οποία ίσως επιβληθούν επιπλέον δασμοί, εξαιτίας των ευρωπαϊκών ενισχύσεων στην Airbus, που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ) διαπίστωσε ότι έχουν «αρνητικές επιπτώσεις» στις ΗΠΑ, ανέφεραν οι υπηρεσίες του USTR στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Όπως έγινε γνωστό  η Κομισιόν προετοιμάζει αντίποινα  μετά τον κατάλογο με ευρωπαϊκά προϊόντα στα οποία η Ουάσιγκτον σχεδιάζει να επιβάλει δασμούς, σύμφωνα με πηγή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού