Το ΚΙΔΗΣΟ επικρίνει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την καταψήφιση στην επέτειο του 1ου Μνημονίου

Το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών, με ευκαιρία της σημερινής, «θλιβερής» όπως αναφέρει, επετείου καταψήφισης του πρώτου Μνημονίου από την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, κατακρίνει τα δύο κόμματα για την άρνηση τους να στηρίξουν «τη προσπάθεια διάσωσης της χώρας απέναντι στην χρεοκοπία στην οποία μας οδήγησαν οι κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας».

Ταυτόχρονα, επικρίνει τη «στάση ντροπής», όπως την χαρακτηρίζει, που κράτησε το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού συστήματος της χώρας, «που επέλεξε να γυρίσει την πλάτη στην αλήθεια, όσον αφορά τις αιτίες που μας οδήγησαν ένα βήμα πριν από μια εθνική καταστροφή και να αντιμετωπίσει τον πελατειασμό, βασική αιτία της κρίσης, με νέο πελατειασμό. Επέλεξε αντί της αλήθειας και ενός σχεδίου αλλαγής της χώρας, να πει μεγάλα λόγια, να προτείνει εύκολες και ανεδαφικές λύσεις που ακούγονταν ευχάριστα στα αυτιά των πολιτών και να οικοδομήσει έναν μύθο, με όρους ψεύδους και λαϊκισμού».

Σύμφωνα με το ΚΙΔΗΣΟ, ακόμη σήμερα «αρνούνται να δεχτούν ποιες ήταν οι αιτίες της κρίσης και τι θα είχαμε κερδίσει αν υπήρχε συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων για τη διαμόρφωση ενός ελληνικού σχεδίου εξοδου από την κρίση.

Αδυνατούν να προτάξουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη χώρα που να αντιμετωπίζει τις συνέπειες της κρίσης, αλλά και να προβλέπει πως μπορούμε να αποτρέψουμε την επανάληψη αυτής της παραλίγο χρεοκοπίας».

Το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών τονίζει ότι είναι «μια ευκαιρία για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, να στοχαστούν με αυτοκριτικό πνεύμα και με όρους αλήθειας το μέλλον, των ιδίων και των παιδιών τους.

Η κρίση που βιώνει η χώρα, όπως και η πορεία προς το μέλλον, απαιτούν αυτογνωσία και αλήθεια.

Όσο πικρή και αν είναι».

Προτείνει ως διέξοδο οι πολίτες να υποχρεώσουν με την ψήφο τους τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος, γιατί «όλος ο προοδευτικός κόσμος, όλοι οι Έλληνες που δεν ικανοποιούνται από τις άγονες και αδιέξοδες μικροκομματικές αντιπαραθέσεις, το αναμένουν από την αρχή της κρίσης. Η πατρίδα όμως, δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει άλλο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού