Κουτσούμπας: Με τα ψηφοδέλτια της αντεπίθεσης δυναμώνουμε την εργατική λαϊκή αντιπολίτευση

«Το ψηφοδέλτιο της αντεπίθεσης γράφει με μεγάλα γράμματα ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, ‘Λαϊκή Συσπείρωση’ στις δημοτικές και περιφερειακές» τόνισε ο γ.γ. της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας σε αποψινή του ομιλία στην Ηλιούπολη.

«Με τα ψηφοδέλτια της αντεπίθεσης δυναμώνουμε την εργατική λαϊκή αντιπολίτευση. Τη δύναμη, που την επόμενη μέρα θα σταθεί απέναντι από την όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση, είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε της ΝΔ, αλλά και στα στηρίγματά τους δημάρχους και περιφερειάρχες, δηλαδή, απέναντι από όλους όσοι υπηρετούν το κεφάλαιο και την εξουσία του» ανέφερε.

Όπως είπε «το πραγματικό δίλημμα για το λαό, μπροστά και στις εκλογικές αναμετρήσεις, είναι ένα:

Θα στηρίξει την ίδια αντιλαϊκή πορεία που μας έφερε έως εδώ και προμηνύει τα χειρότερα για τον ίδιο, ή θα βάλει πλάτη για να οργανωθεί η αντεπίθεση με ισχυρό ΚΚΕ;».

Σημειώνοντας ότι «το αντιδραστικό επιτελείο της ΕΕ, η Κομισιόν αποκαλύπτει ότι όλοι μαζί νεοφιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες, «αριστεροί» και ακροδεξιοί – και φυσικά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ψήφισαν το 90% των αντιλαϊκών αποφάσεων της ΕΕ την περασμένη πενταετία» πρόσθεσε ότι «η δήθεν προοδευτική συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι τίποτα άλλο, από ένα τυχοδιωκτικό προεκλογικό κόλπο για να εγκλωβίσει ξανά όσους νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί».

Τόνισε ότι η ΕΕ, ως διακρατική καπιταλιστική Ένωση από την γέννησή της, «δεν είναι και ούτε ήταν ποτέ η Ευρώπη των λαών. Ιμπεριαλιστική ένωση ήταν και είναι. Και τέτοια θα παραμένει, μέχρι οι λαοί να αποφασίσουν σε κάθε χώρα, να σπάσουν τα δεσμά της εξουσίας του κεφαλαίου και μαζί και τα δεσμά της ΕΕ με τη δική τους εξουσία, ανοίγοντας το δρόμο για την Ευρώπη του σοσιαλισμού».

«Αυτή είναι η πραγματική πρόοδος. Να προχωράς μπροστά, στο δρόμο της ρήξης και της σύγκρουσης, με το παλιό για το νέο, το σοσιαλισμό» τόνισε.

Είπε ότι «μπορεί ο κ. Τσίπρας να διαστρεβλώνει την έννοια της προόδου», ωστόσο «όσοι νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί, ξέρουν πως ΕΕ και πρόοδος δεν συμβιβάζονται» καθώς «πρόοδος δεν είναι» οι ενοικιαζόμενοι, ανασφάλιστοι, χωρίς συλλογική σύμβαση εργαζόμενοι, η επιβίωση του λαού με τα ελάχιστα, το ξεζούμισμα του λαού για να δοθούν πίσω στα μονοπώλια με κονδύλια οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες επειδή τα έργα προστασίας του λαού υπάγονται στο δόγμα «κόστος-όφελος».

«Πρόοδος δεν είναι η ΕΕ του ευρωστρατού, των 24 στρατιωτικών αποστολών ανά τον κόσμο, των βομβαρδισμών σε Συρία, Λιβύη, δηλαδή η προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων, για να εξασφαλιστούν οι μπίζνες για τους ευρωενωσιακούς ομίλους, που λυμαίνονται τον πλούτο των λαών, τις πηγές ενέργειας, τους δρόμους μεταφοράς της. Και μετά να εγκλωβίζεις τους πρόσφυγες, θύματα των δικών του πολέμων, σε Μόριες» τόνισε.

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην επικίνδυνη κατάσταση στην Α. Μεσόγειο, υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ έχει προειδοποιήσει για τους κινδύνους στην περιοχή, ότι ποτέ δεν εφησύχασε τον λαό και τόνισε πως «ούτε τώρα εφησυχάζουμε με τις δηλώσεις κάποιων παραγόντων ότι το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, οι τριμερείς συμμαχίες στην περιοχή, θα βάλουν φρένο στην τούρκικη επιθετικότητα. Ποτέ δεν έχει γίνει αυτό. Αυτή τη στιγμή διεξάγεται ένα ανατολίτικο παζάρι με θύματα τους λαούς».

Τονίζοντας ότι «το ευρωνατοϊκό πλαίσιο δεν είναι πλαίσιο που εξασφαλίζει ειρήνη και σταθερότητα» επισήμανε ότι «είναι πολύ επικίνδυνο αυτό που η κυβέρνηση έχει πει ότι το μοντέλο της συμφωνίας των Πρεσπών, που υπογράφηκε με την παρέμβαση αυτών των δυνάμεων, είναι οδηγός για την επίλυση κι άλλων διαφορών. Όλα αυτά βέβαια δεν είναι πρόοδος».

Σημείωσε ακόμα, ότι «πρόοδος δεν είναι η ΕΕ του αντικομμουνισμού, της ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων, των διώξεων και απαγορεύσεων της δράσης Κομμουνιστικών Κομμάτων» προσθέτοντας πως «αυτή η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της σοσιαλδημοκρατικές και νεοφιλελεύθερες, δήθεν αριστερές, στρώνουν το έδαφος στο φασισμό στην Ευρώπη. Και ας ανακάλυψε ο κ. Τσίπρας προεκλογικά την άνοδο της ακροδεξιάς. Με αυτές τις δυνάμεις κυβερνούσε τέσσερα χρόνια, με αυτές τις δυνάμεις στην ΕΕ ψηφίζει τις αντιλαϊκές αντεργατικές αποφάσεις της».

Ο Δ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για «προεκλογικό εμπόριο ελπίδας με το δήθεν φιλολαϊκό πακέτο» στο οποίο επιδίδεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «αφού γονάτισε για τέσσερα χρόνια το λαό με τα επιπλέον μέτρα του τρίτου μνημονίου, την εφαρμογή όλων των προηγούμενων και την δέσμευση της χώρας ως το 2060 σε σκληρή αντιλαϊκή πολιτική», προσθέτοντας: «Πρόκειται για ψίχουλα, κυρίως σε ομάδες ακραίας φτώχειας, που προέρχονται από τα καρβέλια που έκλεψε τα προηγούμενα χρόνια από το σύνολο των μισθωτών και των ελεύθερων επαγγελματιών».

Είπε ότι την ίδια στιγμή «οι προκλητικές φοροελαφρύνσεις και τα δωράκια στους μεγάλους ομίλους και στους εφοπλιστές καλά κρατούν» και έκανε λόγο στη συνέχεια για τη «γνωστή τακτική ‘σου κλέβω 10 και σου δίνω πίσω 1’ και αυτό το βαφτίζω φιλολαϊκή πολιτική, για την οποία ο λαός πρέπει να πει κι από πάνω ‘ευχαριστώ’».

«Πρόκειται για ένα φτηνό άλλοθι, στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, στη διατήρηση των ματωμένων υπερπλεονασμάτων και των μνημονιακών νόμων, στα οποία ταυτίζονται και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ γιατί όλοι τους ταυτίζονται στο στόχο της καπιταλιστικής κερδοφορίας».

Είπε ότι η κυβέρνηση «προκαλεί» με τις υποσχέσεις της υπογραμμίζοντας ότι «χωρίς τους σκληρούς αγώνες των εργαζομένων και των συνταξιούχων που δεν έπαψαν στιγμή να διεκδικούν τα κλεμμένα, αγώνες στους οποίους πρωταγωνίστησαν οι κομμουνιστές, δεν θα είχαμε ούτε καν αυτές τις υποσχέσεις».

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε, παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία, ότι «πανηγυρίζει ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του, για τις επιδόσεις της οικονομίας και κοροϊδεύει ότι από αυτήν την υπεραπόδοση θα ωφεληθεί ο λαός», αλλά «δεν λέει κουβέντα για το ποια είναι η κατάσταση του λαού και πού στηρίχτηκε η υπεραπόδοση της οικονομίας».

Είπε ότι παρά τους πανηγυρισμούς του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για τη μείωση της ανεργίας, «δεν λένε κουβέντα ότι η μικρή αυτή μείωση προήλθε από την εκτίναξη της μερικής απασχόλησης και τη συνεχιζόμενη μετανάστευση νέων στο εξωτερικό».

«Πανηγυρίζει ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση του, για τους δήθεν ελέγχους στους χώρους δουλειάς, ουσιαστικά για το αν εφαρμόζονται οι αντεργατικοί νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Δεν λέει όμως κουβέντα για τα εργατικά ατυχήματα που πολλαπλασιάστηκαν» πρόσθεσε.

Είπε ότι ο πρωθυπουργός «δεν συγκαταλέγει στις επιτυχίες της κυβέρνησής του το ρεκόρ των ληξιπρόθεσμων οφειλών των λαϊκών νοικοκυριών, που δεν έχουν να πληρώσουν τις οφειλές στα ταμεία και την εφορία, ούτε βέβαια λέει πως οι μεγαλοοφειλέτες, έχουν αφήσει ‘φέσια’ δεκάδων δισεκατομμυρίων, τα οποία και θεωρούνται οριστικά ξεγραμμένα από την κυβέρνηση και τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό ενώ την ίδια ώρα, με πρόσφατες νομοθετικές κυβερνητικές παρεμβάσεις, μειώθηκε η φορολογία στα διανεμόμενα κέρδη των μετόχων, και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε το απαράδεκτο καθεστώς ρύθμισης της περιβόητης εθελοντικής εισφοράς των εφοπλιστών, μειώνοντας το μάλιστα, στα 40 εκ. ευρώ».

Όπως σημείωσε, οι ίδιες αντιλαϊκές κατευθύνσεις εφαρμόζονται σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ και προωθούνται «από τους εκλεγμένους πολιτικούς της φιλελεύθερης δεξιάς και της σοσιαλδημοκρατίας, γιατί αποτελούν στρατηγική στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου και στη φάση της κρίσης και στη φάση της ανάκαμψης».

Είπε ότι για να αυξηθούν τα κέρδη του κεφαλαίου επιδιώκεται να γίνει φθηνότερη η εργατική δύναμη, να επιταχυνθούν οι ιδιωτικοποιήσεις, να ολοκληρωθεί η εμπορευματοποίηση της παιδείας και της υγείας, να κατεδαφιστούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα».

«Αποδεικνύεται στην πράξη, ότι η ΕΕ δεν μπορεί να γίνει φιλολαϊκή, γιατί έχει αποστολή τη στήριξη της δικτατορίας του κεφαλαίου σε κάθε χώρα» είπε.

«Για αυτό πρέπει να ενισχυθεί το ΚΚΕ. Για να υπάρχει την επόμενη μέρα, ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στην πολιτική μνημονίων διαρκείας που έχουν συμφωνήσει εκ των προτέρων, ότι θα εφαρμόσουν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.

Για να οργανωθεί η λαϊκή αντεπίθεση για τη μόνη ελπιδοφόρα προοπτική στην Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού.

Γιατί το ζήτημα δεν είναι, απλά να επιβιώσουμε στο βάλτο της ανασφάλειας και της εκμετάλλευσης, αλλά να ζήσουμε επιτέλους τη ζωή που μας αξίζει» κατέληξε στην ομιλία του ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην αποψινή συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμό οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Σοφικίτης Δημήτρης, Σεμίνα Διγενή και η υποψήφια δήμαρχος Ηλιούπολης, Τασία Τσατσούλη.

AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού