Επιτείνεται η απομόνωση της Τουρκίας για τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ | Ιταλία και Ισραήλ στο πλευρό της Λευκωσίας

Επιτείνεται η απομόνωση της Τουρκίας  για τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, αφού μετά την Ε.Ε., τις Η.Π.Α. και τη Γαλλία, η Ιταλία και το Ισραήλ στέκονται στο πλευρό της Λευκωσίας.

Η Ιταλία παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις αναφορικά με τις τουρκικές κινήσεις στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και η θέση της είναι ευθυγραμμισμένη με τη δήλωση της Υπάτης Εκπροσώπου της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι, δήλωσε στο ΚΥΠΕ (κυπριακό πρακτορείο) ο Ιταλός Πρέσβης στην Κύπρο, Αντρέα Καβαλλάρι.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με ανησυχία. Είμαστε σε επαφή με το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και με πρεσβείες χωρών μελών της ΕΕ στην Κύπρο», ανέφερε ο κ. Καβαλλάρι

«Το Ισραήλ παρακολουθεί με σοβαρή ανησυχία τα πρόσφατα βήματα της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου στις δυτικές ακτές της. Το Ισραήλ επανέλαβε την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη του στην Κύπρο στην άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της στην ΑΟΖ της και εκφράζει την αντίθεση του σε οποιαδήποτε προσπάθεια παραβίασης αυτών των δικαιωμάτων», ανέφερε από μεριάς του σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Sammy Revel, Πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού