Ξανθός: Για πρώτη φορά εφαρμόστηκε στην πράξη η βασική αριστερή ιδέα ότι η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό

«Οι παρεμβάσεις που έγιναν στον τομέα της δημόσιας περίθαλψης και στο κοινωνικό κράτος έχουν αφήσει ένα ευδιάκριτο αριστερό αποτύπωμα». Αυτό, μεταξύ άλλων, τόνισε σήμερα το βράδυ από την Καρδίτσα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε στην περιοχή.

Και συνέχισε:

«Τα μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση, τα μέτρα για τη στήριξη των πιο ακραία φτωχοποιημένων στρωμάτων της κοινωνίας, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και τα υπόλοιπα μέτρα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αλλά και οι παρεμβάσεις που έγιναν στο υπόλοιπο κοινωνικό κράτος, και, επιτρέψτε μου να πω, ιδιαίτερα στον τομέα της δημόσιας περίθαλψης, νομίζω αναδεικνύουν αυτό το αποτύπωμα».

Ο κ. Ξανθός νωρίτερα επισκέφθηκε την ΤΟΜΥ Καρδίτσας και το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, όπου πραγματοποίησε συγκέντρωση στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου με τη συμμετοχή του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού. Επίσης ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε και το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ). Το βράδυ σε ανοιχτή εκδήλωση του Τμήματος Υγείας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ανέπτυξε το θέμα: “Mε την Αριστερά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, για την Ισότητα στην Υγεία”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού