Καστελίνα: Τα προβλήματα της Ελλάδας εξαρτώνται από την Ευρώπη

«Θεωρώ καλή ιδέα να παρουσιάζεται κανείς ως υποψήφιος σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Είναι ένας τρόπος για να γνωριστούμε καλύτερα και για να ενισχυθούν οι κοινές μας πρωτοβουλίες», δήλωσε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Λουτσιάνα Καστελίνα, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha».

Η ίδια μιλώντας για τη διαπραγμάτευση του 2015 είπε ότι «κάνει λάθος όποιος λέει ότι ο Τσίπρας δεν σεβάστηκε την εντολή των ψηφοφόρων. Οι ψηφοφόροι του είπαν να πολεμήσει και εκείνος πολέμησε πάρα πολύ. Του έμεναν δύο επιλογές: Ή να βγει από την Ενωμένη Ευρώπη, κάτι που θα ήταν καταστροφικό και οι ψηφοφόροι δεν θα του το συγχωρούσαν διότι θα υπήρχαν τεράστια προβλήματα. Το βλέπουμε σήμερα και με την ισχυρή Μεγάλη Βρετανία. Φαντασθείτε τι θα συνέβαινε με την Ελλάδα. ‘Η, ως δεύτερη επιλογή, θα έπρεπε να πάει στον Μητσοτάκη και να του πει: “Σου παραδίδω την κυβέρνηση διότι εγώ δεν μπορώ να κυβερνήσω”. Και ούτε αυτή δεν θα ήταν μια καλή ιδέα», υπογράμμισε η κ. Καστελίνα. Επίσης, σημείωσε ότι «προσπάθησε παρά τα στενά περιθώρια, να κατανείμει δίκαια το βάρος των θυσιών που επέβαλαν στη χώρα οι δανειστές. Και παράλληλα, πάλεψε να βγει από τα μνημόνια και να κάνει μια νέα αρχή. Δεν νομίζω ότι είχε άλλη εναλλακτική».

«Αν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη είχε στηριχθεί από κυβερνήσεις άλλων χωρών που δήλωναν αριστερές, σαν και εκείνη του Ματτέο Ρέντσι στην Ιταλία, τα πράγματα μπορεί να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά. Δεν είναι αριστερός όποιος φωνάζει περισσότερο. Μας το έμαθε ο Λένιν αυτό», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης της η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Μιλώντας για τις διάφορες του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, η κ. Καστελίνα είπε πως «η πρώτη διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία είναι ότι τα χρέη οφείλονται στη Δεξιά και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα προβλήματα της Ελλάδας εξαρτώνται όχι μόνο από την Ευρώπη, αλλά και από τη διαφθορά και το πώς εκμεταλλεύθηκαν καταστάσεις τα κόμματα που κυβέρνησαν πριν από την κρίση», τόνισε και πρόσθεσε: «Η άλλη διαφορά αφορά την πολιτική που θα ασκηθεί τώρα που η χώρα βγήκε από τα μνημόνια. Ήδη, τα λίγα πράγματα που είχε τη δυνατότητα να κάνει έως τώρα ο Τσίπρας, δεν ακολουθούν σίγουρα την κατεύθυνση του προγράμματος της Δεξιάς».

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού