Η «SAVeat» ανακηρύχθηκε η καλύτερη μαθητική εικονική επιχείρηση

Η μαθητική εικονική επιχείρηση «SAVeat» του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού κατέκτησε το πρώτο βραβείο της καλύτερης μαθητικής εικονικής επιχείρησης στο πλαίσιο του 14ου Πανελλαδικού Τελικού Διαγωνισμού του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/ JA Greece. Πρόκειται για μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης και δράσης κατά της σπατάλης τροφίμων μέσω της οποίας γίνεται διαχείριση των κοντολήξιμων προϊόντων από τα super markets έτσι ώστε να αγοράζονται έγκαιρα από τους καταναλωτές σε τιμή προσφοράς.

Πέντε ημέρες πριν τη λήξη τους προϊόντα που περισσεύουν προσφέρονται σε κοινωφελή ιδρύματα για άμεση κατανάλωση.  Μάλιστα η εικονική επιχείρηση θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας  στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Junior Achievement Ευρώπης, που θα πραγματοποιηθεί 3-5 Ιουλίου στην Λιλ της Γαλλίας και στον οποίο συμμετέχουν 40 χώρες.

Το βραβείο απονεμήθηκε στους μαθητές σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

 Μ. Τζούφη: Ο διαγωνισμός ευκαιρία για να ακουστούν οι καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες της νέας γενιάς της Ελλάδας

«Ο διαγωνισμός αυτός είναι μια μοναδική ευκαιρία όχι μόνο για να ακουστούν οι καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες της νέας γενιάς αλλά να αντιπροσωπευθεί και η χώρα μας στον πανευρωπαϊκό τελικό διαγωνισμό. Ευχόμαστε στα παιδιά τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία ακριβώς για να συνενώσουν οι νέοι της Ευρώπης τη φωνή τους σαν απάντηση στον κοινωνικό αποκλεισμό που έχουν βιώσει τις προηγούμενες δεκαετίες και που αναπόφευκτα -ειδικά για τη χώρα μας ,αλλά όχι μόνο- οδήγησε σε φαινόμενα όπως είναι η ”φυγή εγκεφάλων” το λεγόμενο brain drain», επισήμανε από την πλευρά της η υφυπουργός Παιδείας, Μερόπη Τζούφη. Η ίδια πρόσθεσε: «Μέσα από αυτή τη διαδικασία τα παιδιά μαθαίνουν να αμφισβητούν να αναπτύσσουν επικοινωνιακές δεξιότητες, να αξιολογούν την αξία των προτάσεών τους, να παίρνουν πρωτοβουλίες να μαθαίνουν και να χρησιμοποιούν εργαλεία που μπορούν, όπως ειπώθηκε, να αποδειχθούν χρήσιμα και στη μετέπειτα πορεία τους ως ενήλικες και επαγγελματίες».

Από την πλευρά της, η βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως τόνισε: «Ο θεσμός αυτός του ΣΕΝ και όλοι εσείς που συμβάλλετε σε αυτόν ενσαρκώνει την Ελλάδα της καινοτομίας, την Ελλάδα της άμιλλας, την Ελλάδα της διάκρισης, την Ελλάδα της αριστείας. Την Ελλάδα που επιδιώκουμε και την Ελλάδα για την οποία αγωνιζόμαστε. Στην πολιτική όπως και σε κάθε επαγγελματική δραστηριότητα υπάρχουν καλές μέρες και κακές μέρες, υπάρχουν καλές στιγμές και κακές στιγμές».  «Αγαπητοί μαθητές ελπίζουμε σε εσάς και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να συνεχίσετε να δημιουργείτε , να εξελίσσεστε και να ανελίσσεστε», κατέληξε η κ. Κεραμέως.

 Τζ. Πάιατ: Στις κορυφαίες πρωτοβουλίες των ΗΠΑ στην Ελλάδα, η στήριξη της πλήρους οικονομικής ανάπτυξης της χώρας

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος, αφού συνεχάρη το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων και το υπουργείο Παιδείας «για το γεγονός ότι αναγνωρίζει και αγκαλιάζει το έργο που κάνει και πραγματοποιεί το ΣΕΝ/ JA Greece στα σχολεία σε όλη την Ελλάδα», υπογράμμισε: «Η αποστολή του οργανισμού του Junior Achievement να δημιουργήσει την επόμενη γενιά των επιχειρηματικών ηγετών συμπίπτει με μία από τις κύριες κορυφαίες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, να υποστηρίξει την πλήρη οικονομική ανάπτυξη της χώρας και να αναπτύξει περαιτέρω τις εμπορικές και πολιτικές μας σχέσεις. Μερικές από τις εμπειρίες που πραγματικά αποτέλεσαν για μένα μεγάλη πηγή έμπνευσης κατά την παραμονή μου στην Ελλάδα ήταν να έρθω σε επαφή με νέους Έλληνες επιχειρηματίες και να ακούσω τις επιχειρηματικές τους ιδέες που εμφανίστηκαν σε τέτοιους διαγωνισμούς. Γνωρίζω ότι αυτή είναι η μαγιά για το μέλλον της Ελλάδας». «Μέσω της συμμετοχής σας στον διαγωνισμό Junior Achievement έχετε αποκτήσει πρόσθετες δεξιότητες στην αφήγηση, στη διοίκηση, στη διαχείριση προβλημάτων και στην επίλυση προβλημάτων που θα σας βοηθήσουν. Και ειλικρινά πιστεύω και ελπίζω ότι θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε όλες αυτές τις δεξιότητες για να φέρετε μία νέα περίοδο ευημερίας στην Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Πάιατ.

«Δεν έχουμε ξαναδεί ανάλογη ποιότητα χαρακτήρων, παρουσίασης, ιδεών, συγκρότησης και κυρίως ομαδικότητας. Και τελικά αυτό ίσως είναι το πιο σημαντικό μάθημα μέσα από αυτήν την εικονική επιχείρηση. Ότι είναι μύθος πως η επιχειρηματικότητα βασίζεται στο δαιμόνιο ενός ανθρώπου. Η επιχειρηματικότητα βασίζεται στην ομαδική εργασία στη δύναμη των πολλών και όχι του ενός και αυτό το ταξίδι που απολαύσατε τόσο πολύ θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε και στο υπόλοιπο της ζωής σας είτε συμμετέχοντας σε μία επιχείρηση είτε φτιάχνοντας μία επιχείρηση», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece, Mάρκος Βερέμης.

Παίρνοντας τον λόγο ο γενικός διευθυντής του ΣEN/JA Greece και αντιπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του JA Europe, Αργύρης Τζικόπουλος σημείωσε: «Καταφέραμε μέσα στα χρόνια της κρίσης να αναπτύξουμε αυτό που λέμε επιχειρηματικότητα, να το προχωρήσουμε, να το πάμε ένα βήμα παραπέρα και αυτή τη στιγμή να είμαστε πολύ κοντά στην επόμενη μέρα του οργανισμού. Τα παιδιά και οι νέοι που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα σχολεία και θα τελειώσουν θα ρθουν αντιμέτωποι όχι μόνο με την οικονομική κρίση η οποία σιγά σιγά θα περάσει και θα προχωρήσει αλλά θα ‘ρθουν αντιμέτωποι και με την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση. Ένας σκοπός που έχει ο οργανισμός σε παγκόσμιο επίπεδο για τα επόμενα 5 χρόνια είναι να καταφέρει να μειώσει την παγκόσμια ανεργία κατά 1%. Είναι ένας μεγάλος στόχος. Είμαστε όλοι προσηλωμένοι σε αυτό».

Το 2ο βραβείο κατέκτησε η εικονική μαθητική επιχείρηση «Εύγε» του Γενικού Λυκείου Φιλοθέης ενώ το τρίτο βραβείο η επιχείρηση «Count-IT»  του Κολλεγίου Ανατόλια. Τέλος απονεμήθηκαν και τέσσερα ειδικά βραβεία, αυτά της «Δημιουργικότητας», που το κατέκτησε η επιχείρηση Signs Discover από το Γυμνάσιο-Λύκειο Κωφών Βαρήκοων Αργυρούπολης, της «Κοινωνικής Καινοτομίας», που απονεμήθηκε στην επιχείρηση Vaktiria από το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Πατρών, της «Αξιοποίησης Νέων Τεχνολογιών» που το κατέκτησε η επιχείρηση Brush n’ fun από το Γυμνάσιο Νέου Πετριτσίου Σερρών καθώς και το βραβείο «Ανάδειξης Τοπικής Κοινωνίας» που απονεμήθηκε στην επιχείρηση Creta Authentic Experiences από το Γενικό Λύκειο Μοχού Κρήτης Τέλος απονεμήθηκαν στη ΜetLife και την Εθνική Τράπεζα βραβεία εθελοντισμού απονεμήθηκαν.
Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος και  υπεύθυνη Επικοινωνίας του ΣΕΝ/JA Greece, Mαρία Γιαννέτου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

No results found

No results found

Μενού