Στις ΗΠΑ στις 9 και 10 Μαΐου ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λιου Χε θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις 9 και 10 Μαΐου για διμερείς εμπορικές συνομιλίες ύστερα από πρόσκληση υψηλόβαθμων Αμερικανών αξιωματούχων.

Ο Λιου θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον για τον “11ο γύρο διαβουλεύσεων για οικονομικά και εμπορικά ζητήματα”, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου. Η διενέργεια αυτών των διαπραγματεύσεων ήταν αβέβαιη ύστερα από τη μονομερή απόφαση την Κυριακή του Αμερικανού προέδρου να αυξήσει από την Παρασκευή τους δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές.

Γαλλία: Να αποφύγουν Κίνα και ΗΠΑ μέτρα που υπονομεύουν την παγκόσμια ανάπτυξη

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ κάλεσε σήμερα τις ΗΠΑ και την Κίνα να αποφύγουν μέτρα που θα έθεταν σε κίνδυνο την παγκόσμια ανάπτυξη και προέβλεψε ότι μια αύξηση των δασμών θα οδηγούσε σε “αδιέξοδο”.

“Πρέπει να αποτρέψουμε έναν εμπορικό πόλεμο μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ”, δήλωσε ο υπουργός σε δημοσιογράφους πριν από το Φόρουμ του Παρισιού.

“Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά τις σημερινές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ και θέλουμε αυτές να σέβονται τις αρχές της διαφάνειας και του πολυμερισμού”, δήλωσε, πριν ζητήσει “να αποφευχθούν οι αποφάσεις που θα έθεταν σε κίνδυνο και θα έπλητταν την παγκόσμια ανάπτυξη τους επόμενους μήνες”.

“Η αύξηση των δασμών αποτελεί πάντα αδιέξοδο και μια αρνητική απόφαση για όλο τον κόσμο, για τις ΗΠΑ, για την Κίνα, για την ευρωζώνη, για την Ευρώπη και για την παγκόσμια ανάπτυξη”, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού