ΠΟΥ: 34.000 άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη έχουν προσβληθεί από ιλαρά το 2019

Περισσότεροι από 34.000 άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη προσβλήθηκαν από ιλαρά τους δύο πρώτους μήνες του 2019 με τη μεγάλη πλειονότητα των κρουσμάτων να καταγράφεται στην Ουκρανία, ανέφερε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και κάλεσε τις αρχές να διασφαλίσουν ότι οι ευάλωτοι άνθρωποι θα εμβολιαστούν.

Ο αριθμός των θανάτων μεταξύ των 34.300 κρουσμάτων που καταγράφηκαν σε 42 χώρες της περιοχής Ευρώπης του ΠΟΥ έφθασε τους 13, με τον ιό να σκοτώνει ανθρώπους στην Ουκρανία –όπου έχει εκδηλωθεί επιδημία ιλαράς– καθώς και στη Ρουμανία και την Αλβανία. Ο κίνδυνος είναι να συνεχιστεί η εξάπλωση της ασθένειας, προειδοποίησε ο ΠΟΥ. «Αν η απόκριση στην ασθένεια δεν είναι έγκαιρη και συνολική, ο ιός θα βρει τον δρόμο του σε περισσότερους θυλάκους ευάλωτων ατόμων και μπορεί να επεκταθεί σε επιπλέον χώρες μέσα και πέρα από την περιοχή», προσθέτει σε μια δήλωση.

«Κάθε ευκαιρία πρέπει να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να εμβολιαστούν ευπαθή παιδιά, έφηβοι και ενήλικες.» Η ιλαρά είναι μια πολύ μεταδοτική ασθένεια που μπορεί να σκοτώσει και μπορεί να προκαλέσει τύφλωση, κώφωση ή εγκεφαλικές βλάβες. Μπορεί να αποτραπεί με δύο δόσεις ενός αποτελεσματικού εμβολίου, αλλά –εν μέρει λόγω ύπαρξης θυλάκων μη εμβολιασμένων ατόμων– αυτή τη στιγμή εξαπλώνεται σε πολλά σημεία του κόσμου περιλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, των Φιλιππίνων και της Ταϊλάνδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού