Σήμερα ομιλία του Νίκου Γραικού

Ομιλία του Νίκου Γραικού, υποψηφίου με τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία
Θέλουμε να παραδώσουμε σε αυτούς που θα έρθουν μετά από μας. Έναν κόσμο δικαιότερο, πιο όμορφο, πιο ανεκτικό. Θέλουμε να είμαστε ένα παρελθόν άξιο να το μνημονεύουν οι επόμενες γενιές. Δεν μπορούμε να αναφερόμαστε συνέχεια στους αγωνιστές για τους οποίους είμαστε περήφανοι. Ας κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να φανούμε ισάξιοί τους. Δεν αποποιούμαστε τις ευθύνες μας λέγοντας ότι για όλα φταίνε οι άλλοι. Η καθημερινή συμμετοχή του καθένα μας στα κοινά είναι δεδομένη. Ας διαλέξουμε μετερίζι.

Ο Νίκος Γραικός, αποφασισμένος, συνεπής πάντα με τις δύσκολες επιλογές και αποφάσεις του, υποστηρίζει έμπρακτα ότι η προσωπική ευτυχία εξαρτάται κυρίως από την αλληλεγγύη, την ανοχή, τη σχέση μας με τους άλλους και τους συλλογικούς αγώνες. Από νεαρός υπότροφος φοιτητής στη Γαλλία, δάσκαλος δραστήριος σήμερα, αγωνίζεται πάντα για την κοινωνική δικαιοσύνη και στις δυο του πατρίδες. Η επαγγελματική του στράτευση για τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και για την ελληνική πολιτιστική παρουσία στη Γαλλία συνδέεται δημιουργικά και με την κριτική ματιά του απέναντι στα ελληνικά πράγματα.

Η υποψηφιότητά του στις Ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ εντάσσεται στον αγώνα του για τη διαλεκτική σχέση των κοινωνικών κινημάτων και στην πάγια θέση του για την ανάγκη δημιουργίας του «συλλογικού διανοούμενου». Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με δεδομένο το τεράστιο δημοκρατικό έλλειμμα στη λειτουργία της, έχει μετατραπεί σε εργαλείο εφαρμογής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

Ο ακροδεξιός κίνδυνος είναι παρών. Πρέπει να τον πολεμήσουμε. Να μην επιτρέψουμε τη δημιουργία μιας ακραίας συντηρητικής πλειοψηφίας στο Ευρωκοινοβούλιο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

No results found

No results found

Μενού