Νότια Αφρική: Άνοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές – Ακλόνητο φαβορί το κυβερνών κόμμα

Άνοιξαν σήμερα οι κάλπες στη Νότια Αφρική για τις βουλευτικές και τις περιφερειακές εκλογές στις οποίες το Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο (ANC), που βρίσκεται στην εξουσία από το 1994, φαίνεται ότι θα κερδίσει παρά την αυξημένη ανεργία, τη διαφθορά και τη φτώχεια.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις το κόμμα του Νέλσον Μαντέλα θα διατηρήσει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο, κάτι που σημαίνει ότι ο επικεφαλής του Σίριλ Ραμαφόζα θα παραμείνει στην προεδρία της Νότιας Αφρικής.

Στις τοπικές εκλογές του 2016 το ANC είχε καταγράψει το χειρότερο ποσοστό του συγκεντρώνοντας το 54% των ψήφων και χάνοντας τον έλεγχο μεγάλων πόλεων όπως το Γιοχάνεσμπουργκ και η Πρετόρια.

Δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη εμφανίζει το κόμμα να συγκεντρώνει ποσοστό 51% με 60% στην πρόθεση ψήφου, λιγότερο από το 62,5% που είχε συγκεντρώσει στις βουλευτικές εκλογές του 2014.

Αφότου ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος και της χώρας πριν περίπου ένα χρόνο ο 66χρονος Ραμαφόζα δεσμεύθηκε να πατάξει τη διαφθορά και να ανατάξει την οικονομία.

Όμως στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ήρθε αντιμέτωπος με την απογοήτευση, ακόμη και την οργή, των πολιτών μιας χώρας όπου η ανεργία φτάνει το 27%, η διαφορά έχει φτάσει στα πιο υψηλόβαθμα κλιμάκια του κράτους και οι κοινωνικές ανισότητες και η φτώχεια ταλανίζουν μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού