Σήμερα και αύριο στο Σαράγεβο η ετήσια συνάντηση της EBRD

Το Σαράγεβο θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της διεθνούς επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς θα φιλοξενήσει το ετήσιο συνέδριο και το επιχειρηματικό φόρουμ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) σήμερα και αύριο, 8 και 9 Μαΐου.

Περισσότεροι από 2.000 συμμετέχοντες αναμένεται να παραστούν στη συνάντηση, γεγονός που θα επιτρέψει στο Σαράγεβο και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη να παρουσιαστούν στον κόσμο ως ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός που είναι φιλικός για επιχειρηματικούς σκοπούς, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στη διάρκεια της ετήσιας συνάντησής της, η EBRD θα παρουσιάσει την προσφορά της για την προώθηση της ανάπτυξης επιτυχημένων και βιώσιμων επιχειρήσεων στις 38 οικονομίες στις οποίες επενδύει.

Το 2018, μόνο στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, η EBRD κατέγραψε ρεκόρ επενδύσεων, ύψους 1,1 δισ. ευρώ. Από το 1996 η EBRD επένδυσε περίπου 2,3 δισ. ευρώ σε 160 έργα στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη. Το 2018, η EBRD επένδυσε 200 εκατομμύρια ευρώ στη χώρα και για το τρέχον έτος, προβλέπει σημαντικά υψηλότερο επίπεδο μέχρι 300 εκατομμύρια ευρώ. Στη στρατηγική της για τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η EBRD αναφέρει ως βασικές προτεραιότητες την υποστήριξη του ιδιωτικού τομέα, τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την υλοποίηση της ατζέντας συνδεσιμότητας.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού