Βουλή και Ερυθρός Σταυρός συζητούν για τους αγνοούμενους μετανάστες και τις οικογένειές τους

Τα ανθρωπιστικά και νομικά ζητήματα που αφορούν τους αγνοούμενους μετανάστες και τις οικογένειές τους θα συζητηθούν σε ειδική συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 8 Μαΐου 2019, ώρα 16:00, στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.

Τα μέλη της Επιτροπής θα ενημερώσουν η κυρία Monica Zanarelli, Επικεφαλής της Αποστολής της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού στην Ελλάδα, η κυρία Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου, Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η Αντιστράτηγος κ. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, Γενική Επιθεωρήτρια Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, ο κ. Κωνσταντίνος Κούβαρης, Ιατροδικαστής, μέλος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, και ο κ. Βασίλειος Παπαδόπουλος, Συντονιστής της Νομικής Υπηρεσίας του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες.

Θα απευθύνουν χαιρετισμό η Αντιπρόεδρος της Βουλής, κυρία Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, ο Πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα, κ. Olaf Kjelsen, και η κυρία Mary Werntz, Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια Επιχειρήσεων της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.

Έχουν επίσης κληθεί να παραστούν η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Όλγα Γεροβασίλη, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Μιχαήλ Καλογήρου, ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Δημήτριος Βίτσας, και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Φώτιος-Φανούριος Κουβέλης.

Έκθεση φωτογραφίας

Μετά το τέλος της συζήτησης, θα ακολουθήσει η παρουσίαση της έκθεσης φωτογραφίας της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού με τίτλο «Κάτι περισσότερο από αριθμοί».

Από το 2016, η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ICRC) συνεργάζεται στενά με τις Ελληνικές Αρχές για την αντιμετώπιση του ζητήματος των νεκρών και των αγνοουμένων αλλά και για τη στήριξη των οικογενειών τους.

Η έκθεση φωτογραφίας επιχειρεί να μας μιλήσει μέσα από τις εικόνες για την τραγωδία των αγνοουμένων και να αναδείξει ότι πίσω από κάθε αγνοούμενο υπάρχει μια οικογένεια που αγωνιά μη γνωρίζοντας τι έχει συμβεί στους αγαπημένους της.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού