Πετρόπουλος: Ο κ. Βρούτσης να ζητήσει συγγνώμη – Ακόμη αναμένονται τα στοιχεία που είπε πως θα προσκομίσει

«Σήμερα, ο κ. Βρούτσης δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα συγκριτικά στοιχεία που έλεγε πως έχει και ότι θα αναγκαστώ να ζητήσω εγώ συγγνώμη», υπογράμμισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», με αφορμή τη χθεσινή δήλωση του αρμόδιου τομεάρχη και βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση. Ο κ. Βρούτσης κατηγόρησε, χθες, τον κ. Πετρόπουλο για εξαπάτηση, με αφορμή δήλωση του υφυπουργού στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία ο μέσος όρος όλων των συντάξεων αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Εκείνο που αντιθέτως έκανε (σ.σ. ο κ. Βρούτσης) και διαβάζω από τη δήλωσή του, πράγματι, με τα στοιχεία του ΗΛΙΟΣ όπως τα παρουσίασε ο κ. Πετρόπουλος- εννοεί- έδειξε ότι αυξήθηκαν(οι συντάξεις) δυστυχώς. Αυτή είναι η νέα δήλωση του κ. Βρούτση, ανέκρουσε πρύμναν και τη φόρα που είχε πάρει μάλλον την κατάπιε. Εκείνο που θα έπρεπε να κάνει ο κ. Βρούτσης είναι να ζητάει συγγνώμη που επέφερε 11 συνεχείς περικοπές στις συντάξεις, κατήργησε ολοσχερώς τα δώρα περιλαμβανομένης και της 13ης σύνταξης ειναι ο υπουργός που εφάρμοσε τους αντισυνταγματικούς νόμους 4051 και 4093 του 2012» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος.

«Δεν κρύψαμε τίποτα» είπε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, προσθέτοντας ότι: «Όπως και να το κάνεις όμως, και επειδή τα μαθηματικά είναι μια επιστήμη η οποία αποτυπώνει με απόλυτη ακρίβεια τα αποτελέσματα των αριθμών, θα δει κανείς ότι οι συντάξεις που καταβάλαμε σε σχέση με τα ποσά που δόθηκαν, δείχνουν ότι πράγματι υπάρχει μια θετική, μικρή, αλλά πάντως υπαρκτή θετική αύξηση στο μέσο όρο των συντάξεων που καταβάλονται τώρα, σε σχέση με αυτές που καταβάλονταν το 2014».

«Αυτά για την αλήθεια και δεν περιμένω να πει συγγνώμη ο κ. Βρούτσης, διότι είχε πει ότι θα έλεγε συγγνώμη, όταν δήλωσε σε εκπομπή γνωστού τηλεοπτικού σταθμού της Αθήνας με πανελλαδική εμβέλεια ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε δώσει εντολή στην Ελληνική Στατιστική Αρχή να μην καταγράφει τους θανάτους από αυτοχειρία και η ΕΛΣΤΑΤ έβγαλε αμέσως ανακοίνωση διάψευσης του κ. Βρούτση, ο σταθμός είχε πει ότι αν θα το ερευνούσε και θα έλεγε τι συμβαίνει πραγματικά, φυσικά ποτέ το δελτίο Τύπου αυτής της αλήθειας που είπε η ΕΛΣΤΑΤ δεν ανακοινώθηκε στους τηλεθεατές και ούτε ο κ. Βρούτσης ζήτησε συγγνώμη. Το ίδιο είχε κάνει και με τη δήλωσή του ότι εμείς παραποιούμε τα στοιχεία σχετικά με το πόσες συντάξεις βγαίνουν και κρύβουμε συντάξεις, σβήνοντας από το αρχείο συντάξεις οι οποίες δεν δίνονται. Ψευδές και αυτό (…)» τόνισε ο κ. Πετρόπουλος.

«Συνεχώς λέει (σ.σ. ο κ. Βρούτσης) πράγματα, τα οποία όχι μόνο δεν μπορεί να αποδείξει, αλλά δεν μπορεί και να υποστηρίξει έστω και με ένα τρόπο δύσκολης επιχειρηματολογίας. Δεν έχει κανένα επιχείρημα και αυτή είναι η αλήθεια που σας λέω μέσα από τα δεδομένα που υπάρχουν από τα στοιχεία αυτά» σημείωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

«Εμείς ενισχύουμε τους συνταξιούχους και προφανώς τα νέα μέτρα που παίρνουμε, αυτά τα οποία θα ψηφιστούν την επόμενη εβδομάδα και φαντάζομαι ότι θα τα ψηφίσει και ο κ. Βρούτσης και η ΝΔ -δεν μπορεί να κάνει και διαφορετικά εδώ που τα λέμε – θα δώσουμε τη δυνατότητα της βελτίωσης ακόμα μεγαλύτερης αύξησης των συντάξεων, γιατί δεν θα είναι μόνο 20 ευρώ μόνο η διαφορά στην κύρια σύνταξη, θα έχουμε μία ακόμα μεγαλύτερη επίδοση, μία καλύτερη επίδοση στο μέσο όρο των συντάξεων μετά και την 13η σύνταξη που θα χορηγήσουμε» επισήμανε ο κ. Πετρόπουλος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού