Παππάς: Η ανάπτυξη δεν θα έρθει με νεοφιλελεύθερα δόγματα, περικοπές και κατάργηση ρυθμίσεων χρεών

«Η ανάπτυξη που δημιουργεί ανισότητες είναι η μήτρα των καινούργιων οικονομικών κρίσεων» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι «τελικά ο κόσμος θα εγγυηθεί τη συνέχιση αυτής της πορείας δίκαιης ανάπτυξης, διότι μία ανάπτυξη που ποτέ δεν θα έρθει με τα δεδομένα των νεοφιλελεύθερων, η οποία αφήνει μεγάλο κομμάτι του κόσμου στο περιθώριο, είτε μη αφήνοντας τον να ρυθμίσει τα χρέη, είτε μη αφήνοντάς τον να αυξάνει το μισθό του και φέροντάς τον στην ιδιωτική υγεία, δεν είναι δίκαιη και δεν είναι και βιώσιμη».

Όπως είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, «η κοινωνία έχει προβλήματα και αυτό πρέπει να γίνεται καθαρό (..) και στις δημόσιες παρουσίες μας» και πρόσθεσε «καμιά φορά κάνουμε κι εμείς το λάθος, να νομίζουμε ότι ένα θετικό μέτρο αλλάζει άρδην την καθημερινότητα του πολίτη».

Ανέφερε ως παράδειγμα την αύξηση του κατώτατου μισθού από τα 586 στα 650 ευρώ, μία «γενναία αύξηση» με την οποία όμως «πάλι δεν βγαίνει ο μήνας» και τόνισε ότι «πρέπει να κάνουμε καθαρό, ότι ακόμα και τα θετικά μέτρα δεν είναι ικανά, άρδην και από τη μια μέρα στην άλλη, να αλλάξουν πραγματικά την οικονομική κατάσταση ενός νοικοκυριού, που είναι στα χαμηλά εισοδήματα».

Από την άλλη πλευρά, υπογράμμισε ότι ο «σκληρός πυρήνας της ηγεσίας της ΝΔ καθοδηγείται από ανθρώπους που κουβαλούν το ΔΝΤ, όπως η κα Ξαφά, η οποία είπε “κακώς δεν κόπηκαν οι συντάξεις”. Φανταστείτε δηλαδή τι μας περιμένει».

Εξάλλου, όπως σημείωσε, «αυτό που είπε ο κ. Στουρνάρας ότι δεν θα αντέχει το δημόσιο σύστημα να χρηματοδοτεί ή ότι πρέπει να πάμε σε ασφαλιστικό Πινοσέτ, σημαίνει ότι την άλλη μέρα κόπηκαν οι επικουρικές. Αυτό ενδεχομένως να μην το επικοινωνήσαμε σωστά».

Όσον αφορά την ηγεσία της Δικαιοσύνης, είπε ότι η «κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για να προχωρά και να εκτελεί τις αρμοδιότητές της» κατ’ εφαρμογή του Συντάγματος και πρόσθεσε ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε στη βάση της διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.