Ο Τραμπ κάνει στροφή 180 μοιρών και δηλώνει ότι «ασφαλώς και θα ανέφερε στις αρχές» κάποια απόπειρα παρέμβασης ξένης χώρας στις εκλογές

Στροφή 180 μοιρών έκανε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, διαβεβαιώνοντας ότι “και βέβαια” θα ενημέρωνε τις αμερικανικές διωκτικές αρχές για μια παρέμβαση ξένης χώρας σε προεκλογική εκστρατεία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News στις αρχές της εβδομάδας, ο Αμερικανός πρόεδρος προκάλεσε σάλο όταν είπε ότι θα ήταν πρόθυμος να ακούσει κάποια ξένη οντότητα που θα του πρόσφερε επιβλαβείς πληροφορίες για έναν πολιτικό αντίπαλό του, σχολιάζοντας ότι “δεν υπάρχει τίποτα το λάθος σ’ αυτό”. Πρόσθεσε μάλιστα ότι διαφωνεί με τον διευθυντή του FBI, τον Κρίστοφερ Ρέι, που θέλει να αναφέρουν τα επιτελεία των πολιτικών τυχό ύποπτες επικοινωνίες τους με ξένες κυβερνήσεις.

Τα σχόλια αυτά επικρίθηκαν δριμύτατα από τους Δημοκρατικούς, που υποστηρίζουν ότι ο Τραμπ έδωσε στη Ρωσία το πράσινο φως για να παρέμβει στις εκλογές του 2020. Ένα κορυφαίο στέλεχος των Ρεπουμπλικανών είπε επίσης ότι είναι λάθος να δηλώνει ο πρόεδρος ότι θα αποδεχόταν επιβλαβείς πληροφορίες για τους πολιτικούς αντιπάλους του από ξένες πηγές.

Σήμερα, ο Τραμπ άλλαξε στάση.

“Φυσικά, πρέπει να το εξετάσουμε… αλλά φυσικά, το λες στο FBI ή το αναφέρεις στον υπουργό Δικαιοσύνης ή κάτι τέτοιο. Δεν επιτρέπεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο στη χώρα μας και όλοι το αντιλαμβάνονται”, είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News. “Αν πίστευα ότι κάτι ήταν απρεπές ή κακώς λεχθέν, θα το ανέφερα στον υπουργό Δικαιοσύνης, στο FBI. Θα το ανέφερα στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, ασφαλώς”, δήλωσε.

Ο μεγαλύτερος γιος του Τραμπ, ο Ντόναλντ Τζούνιορ, κλήθηκε να καταθέσει την Τετάρτη σε μια επιτροπή της Γερουσίας για τη συνάντηση που είχε το 2016 στον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη με μια Ρωσίδα δικηγόρο που προσφέρθηκε να του δώσει επιβαρυντικές πληροφορίες για τη Χίλαρι Κλίντον. Όταν πληροφορήθηκε το αντικείμενο της συνάντησης, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ είχε γράψει σε ένα e-mail: “Το λατρεύω”. Όμως άλλοι που ήταν παρόντες στη συνάντηση ανέφεραν ότι τελικά η συζήτηση επικεντρώθηκε σε άλλα θέματα.

Ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ είχε εξετάσει αυτή τη συνάντηση, στο πλαίσιο της έρευνάς του για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

 

 

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού