Διπλωματικός πυρετός στον ΟΗΕ μετά τις επιθέσεις στα τάνκερς – Υπό απειλή η παγκόσμια αγορά καυσίμων

Διπλωματικός πυρετός επικρατεί στον ΟΗΕ μετά τις επιθέσεις στα τάνκερς στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, που έχουν προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία.

Είναι απαράδεκτο για οποιαδήποτε πλευρά να επιτίθεται στην εμπορική ναυτιλία και οι επιθέσεις σε πλοία στον Κόλπο του Ομάν εγείρουν πολύ σοβαρές ανησυχίες, δήλωσε ο ο ασκών χρέη πρεσβευτή των Η.Π.Α. στον Ο.Η.Ε., Τζόναθαν Κόεν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να θέσουν το θέμα των επιθέσεων σε δύο δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Η δήλωση αυτή έγινε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας με αντικείμενο τη συνεργασία μεταξύ των Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου.

Οι Η.Π.Α. πιστεύουν ότι το Ιράν βρίσκεται πίσω από την επίθεση στα δύο δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν, με βάση πληροφορίες που έχουν λάβει αλλά και το είδος των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν, δήλωσε από μεριάς του ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Πομπέο κατηγόρησε την Τεχεράνη ότι προσπαθεί να διαταράξει τη ροή του πετρελαίου από τα Στενά του Ορμούζ.

Την ίδια ώρα αναστάτωση κυριαρχεί στη παγκόσμια αγορά καυσίμων, με την τιμή του αργού τύπου μπρεντ, που ενώ μέχρι να σημειωθούν οι επιθέσεις  βρισκόταν υπό πίεση, μετά απ’ αυτές να εκτινάσσεται κάνοντας  άλμα 3% στα 66,77 δολάρια το βαρέλι, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και για το αμερικανικό αργό με άνοδο της τάξης του 2,6% στα 52,5 δολάρια το βαρέλι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού