Άγκυρα: Ξεκινήσαμε γεώτρηση… (αλλά κάνει λόγο για την τουρκική υφαλοκρηπίδα και όχι για την κυπριακή ΑΟΖ)

Ξεκινήσαμε γεώτρηση δυτικά της Πάφου, δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του στο ημικρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ωστόσο, ο κ. Τσαβούσογλου, παρά τη γνωστή επιθετική ρητορική κατά της Λευκωσίας, χρησιμοποίησε πολύ προσεκτική διατύπωση: «Ό,τι κάνει η Τουρκία είναι εργασίες έρευνας και γεώτρησης στη δική της υφαλοκρηπίδα και τις περιοχές που οι Τουρκοκύπριοι έχουν “αδειοδοτήσει” την τουρκική κρατική εταιρεία πετρελαίου», είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, αποφεύγοντας να κάνει λόγο για την κυπριακή ΑΟΖ.

Ερωτηθείς για τα διεθνή εντάλματα σύλληψης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε είναι γνωστές οι τουρκικές θέσεις επί του θέματος. Οκ. Τσαβούσογλου έκανε επίσης λόγο για «τα όρια της «Ελληνοκυπριακής πλευράς». «Εμείς σε αυτό το θέμα δεν θα κάνουμε καμιά υποχώρηση και θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα. Επομένως ας μην επιχειρήσουν αυτού του είδους τις διόδους, το έχουμε δηλώσει και αυτή είναι η θέση μας. Δεν είναι δυνατόν εμείς να αποδεχτούμε τη σύλληψη πολιτών μας από την Ελληνοκυπριακής πλευράς πλευρά», πρόσθεσε.

«Έχουμε ενημερώσει τα Ηνωμένα Έθνη για τα χωρικά μας ύδατα», είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, μεταφέροντας το πλαίσιο αναφορών του σε τελείως άλλο θέμα από την κυπριακή ΑΟΖ,  που ως σήμερα εμφανιζόταν να είναι βασική τουρκική διεκδίκηση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού