Σβίγκου: Τα εθνικά ζητήματα είναι τα τελευταία τα οποία μπορεί κάποιος να τα εκμεταλλευτεί μικροπολιτικά

«Τα ελληνοτουρκικά και, γενικότερα, τα εθνικά ζητήματα είναι τα τελευταία τα οποία μπορεί κάποιος να τα εκμεταλλευτεί μικροπολιτικά. Χρειάζεται ομοψυχία και κοινή στάση όλων των πολιτικών δυνάμεων». Αυτό τόνισε η Ράνια Σβίγκου, υποψήφια βουλευτής Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε σημερινή της συνέντευξη, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑLPHA 9,89.

Η κ. Σβίγκου, υπογράμμισε επίσης, ότι χαιρετίζει τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ζητήσει κοινή στάση από το ΕΛΚ ενάντια στις τουρκικές προκλητικές ενέργειες, δηλώνοντας ότι «δεν συνάδει με τις δηλώσεις στελεχών της Ν.Δ., περί δήθεν εθνικής ανευθυνότητας του ΣΥΡΙΖΑ για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα».

Κληθείσα να σχολιάσει δημοσιεύματα και δηλώσεις στελεχών της ΝΔ, σύμφωνα με τα οποία η κατάσταση με την Τουρκία δραματοποιείται , για λόγους εκλογικού σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ, η υποψήφια βουλευτής στην Α’ Αθήνας αναρωτήθηκε πώς γίνεται να «είναι εκλογικός σχεδιασμός δραματοποίησης της κατάστασης, όταν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχολιάζει επίσημα το γεγονός ή όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συζητήσει και θα απευθύνει αυστηρές συστάσεις προς την Τουρκία; Όταν η Κύπρος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και συντονισμό με τη χώρα μας και με τον πρωθυπουργό, είναι αυτό στο πλαίσιο μιας δραματοποίησης της κατάστασης; Οι ίδιοι οι οποίοι κατηγορούν τώρα για αιφνιδιαστική δήθεν συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, είναι αυτοί οι οποίοι, αν δεν συνεδρίαζε το ΚΥΣΕΑ, θα κατηγορούσαν τον πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κάνουν διακοπές το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος κι ότι δεν ασχολούνται με τα εθνικά ζητήματα», ανέφερε η κ. Σβίγκου.

«Η Ελλάδα, με τις συμμαχίες τις οποίες έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια, μέσα από μια πολυδιάστατη και ενεργητική εξωτερική πολιτική, με το κλείσιμο ανοιχτών ζητημάτων όπως ήταν αυτό της ονομασίας της γειτονικής μας χώρας με τη Συμφωνία των Πρεσπών, έχει καταφέρει να αυξήσει το διπλωματικό της κεφάλαιο, να εδραιώσει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ευρύτερη περιοχή και αυτό είναι η μεγαλύτερη προσφορά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του Έλληνα πρωθυπουργού στην ελληνική εξωτερική πολιτική», πρόσθεσε η υποψήφια βουλευτής της Α’ Αθήνας, θέτοντας επίσης το ρητορικό ερώτημα: «φανταστείτε, αν είχαμε σήμερα άλλο ένα ανοιχτό ζήτημα με την ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας, πόσο λιγότερο θα ήταν το διπλωματικό κεφάλαιο της χώρας μας. Γι’ αυτό και τότε επισημαίναμε ότι θα πρέπει όλη η προσοχή μας να στραφεί προς την Ανατολή και να κλείσει κάθε άλλο ανοιχτό ζήτημα για την ελληνική εξωτερική πολιτική».

Αναφορικά με τα προβλήματα της Αθήνας, η Ράνια Σβίγκου εκτίμησε πως «το μεγαλύτερο πρόβλημα για την Α’ Αθηνών, όπως είναι και για όλες τις γειτονιές της Αττικής, είναι η ανεργία, ιδιαίτερα των νέων», και σημείωσε την ανάγκη για στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

«Θέλουμε ζωντανές, ασφαλείς γειτονιές, να μπορούν οι νέοι άνθρωποι να δημιουργήσουν. Και, βέβαια, όλα αυτά στο πλαίσιο μιας αναπτυξιακής πολιτικής, όχι μόνο στα λόγια, αλλά με πραγματικά έργα, τα οποία θα τα νιώσουν οι πολίτες της Αθήνας στην καθημερινότητά τους», κατέληξε η κ. Σβίγκου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού