Συνάντηση Δ. Κουτσούμπα με εργαζόμενους της ΔΕΛΤΑ στο Πλατύ Ημαθίας

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και την πλήρη υποστήριξη στον αγώνα τους να μη χαθεί καμία θέση εργασίας εξέφρασε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη συνάντησή του σήμερα στη Θεσσαλονίκη με τους εργαζόμενους του εργοστασίου της ΔΕΛΤΑ στο Πλατύ Ημαθίας. Όπως αναφέρει το ΚΚΕ σε σχετική ανακοίνωσή του, «η εργοδοσία αποφάσισε να κλείσει (το εργοστάσιο στο Πλατύ), με πρόσχημα την ανάγκη εκσυγχρονισμού της συγκεκριμένης μονάδας και να μεταφέρει την παραγωγή στο εξωτερικό, πετώντας στο δρόμο 90 εργαζόμενους».

Ο κ. Κουτσούμπας δεσμεύθηκε στους εργαζόμενους ότι το ΚΚΕ θα παλέψει παντού για τα αιτήματα των εργαζομένων, «μέσα στα υπουργεία, μέσα στη Βουλή οπουδήποτε, προκειμένου να ικανοποιηθούν». Συγκεκριμένα σημείωσε: «Θεωρούμε ότι είναι πρωταρχικό ζήτημα τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, των εργαζομένων, να τα υπερασπίσουμε με κάθε τρόπο και τώρα αυτές τις μέρες αλλά κυρίως μετά. Γιατί μετά θα έχουμε μια νέα κυβέρνηση, η οποία από ό,τι όλα δείχνουν θα ακολουθήσει το δρόμο της προηγούμενης με αντεργατικά μέτρα και αντεργατικές πολιτικές. Είναι σημαντικό ζήτημα οι εργαζόμενοι να κρατήσουν τη δουλειά τους, με πλήρη δικαιώματα. Εμείς υποστηρίζουμε το αίτημά σας να απορροφηθούν αυτό το διάστημα σε άλλες επιχειρήσεις του ομίλου στα Κουφάλια και στη Σίνδο, και όταν τελειώσουν αυτές οι εργασίες να επιστρέψουν με πλήρη δικαιώματα στις θέσεις τους. Και αν δεν υπάρχει η δυνατότητα απορρόφησης σε άλλες επιχειρήσεις, θα πρέπει με ευθύνη της επιχείρησης να εξασφαλιστεί ασφαλιστική κάλυψη και οι μισθοί να πληρώνονται κανονικά όσο διαρκούν οι εργασίες εκσυγχρονισμού. Η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι από τις μονοπωλιακές εταιρίες που είχαν κέρδη και στη διάρκεια της κρίσης. Αυτό πρέπει να είναι στόχος πάλης».

Ακόμη, πρόσθεσε πως: «Αν η επιχείρηση ήταν κοινωνική, δημόσια ιδιοκτησία και ανήκε πραγματικά στο λαό και στους εργάτες το κάθε εργοστάσιο, θα μπορούσαν αλλιώς να το κουμαντάρουν και να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους, όμως οι καπιταλιστές νοιάζονται μόνο για τα κέρδη τους και δεν υπολογίζουν τους εργαζόμενους, μεταφέρουν τα εργοστάσιά τους, αναζητώντας ευκαιρίες μεγαλύτερης ακόμα κερδοφορίας». Σημειώνοντας πως «κατά τα άλλα μιλάνε για επενδύσεις, μιλάνε για ανάπτυξη, ότι τάχα ενδιαφέρονται για τον τόπο και ο κόσμος ψάχνει τη μετανάστευση μετά, αναζητώντας στον ήλιο μοίρα. Ενώ μπορεί να μείνει εδώ και να παράγει καθώς η χώρα μας έχει τεράστιο πλούτο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού