Βραβείο Fedora στη Λυρική για το εκπαιδευτικό / κοινωνικό πρόγραμμα Co-OPERAtive

Μια μεγάλη διεθνής επιτυχία για την Εθνική Λυρική Σκηνή και μια σημαντική αναγνώριση του εκπαιδευτικού και κοινωνικού της έργου, το οποίο πραγματοποιείται με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το πρόγραμμα Co-OPERAtive: An intercultural and collaborative opera hub for young people των Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ κατέκτησε το Εκπαιδευτικό Βραβείο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Fedora 2019.

Μετά την πρόκριση στη δεύτερη φάση της ψηφοφορίας του κοινού τον Φεβρουάριο του 2019, το Co-OPERAtive: An intercultural and collaborative opera hub for young people πέρασε στην τελική φάση του διαγωνισμού, διεκδικώντας το τελικό βραβείο ανάμεσα σε προγράμματα οργανισμών όπως το παρισινό Théâtre de la Ville, το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας και η Όπερα της Λιλ.

Στην τελετή βράβευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 στην κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου Teatro La Fenice στη Βενετία, εκπρόσωποι της ΕΛΣ παρέλαβαν το βραβείο από τον Πρόεδρο των Κριτικών Επιτροπών των Βραβείων Fedora και Διευθυντή του οργανισμού Opera Europa κ. Nicholas Payne.

Το Εκπαιδευτικό Βραβείο του Fedora Platform θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά φέτος με στόχο να στηρίξει δράσεις νέων και ελπιδοφόρων καλλιτεχνικών ομάδων που στοχεύουν στη διεύρυνση του κοινού της Όπερας και του Μπαλέτου. Το βραβείο αντιστοιχεί στο ποσό των 50.000 ευρώ, το οποίο και θα καλύψει μέρος του συνολικού προϋπολογισμού για την υλοποίηση του προγράμματος.