Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπουπούλιασε ιδανικά, αξίες αριστερές και για αυτό είναι πιο επικίνδυνος για το λαό

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στον ρ/σ “247” κάλεσε όσους προβληματίζονται ακόμη ή ταλαντεύονται από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων «αγνούς πατριώτες ή δημοκράτες, αριστερούς, προοδευτικούς ανθρώπους» να κάνουν το βήμα τώρα και να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ.

Εκτίμησε ότι «φαίνεται παγιωμένη η διαφορά με τη ΝΔ να προηγείται» και τόνισε ότι το πραγματικό δίλημμα δεν είναι ποιά θα είναι η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το «πόσο δυνατός θα είναι ο λαός στις 8 του Ιούλη, πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ, ώστε να μπορεί να αντισταθεί σε αυτή τη λαίλαπα των νέων αντιλαϊκών μέτρων».

Όπως σημείωσε, ούτε τα μνημόνια ούτε οι αντιλαϊκοί νόμοι έφυγαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η οποία «τα επέκτεινε, τα μονιμοποίησε και έχει στρώσει το έδαφος για την επόμενη κυβέρνηση».

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν μπορεί να κάνει αντιπολίτευση απέναντι σε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που ξέπλυνε όλη την αντιδραστική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που είχαν κυβερνήσει πριν, συνεχίζοντας από εκεί που αυτοί σταμάτησαν».

Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «διέσυρε, ξεπουπούλιασε ιδανικά, αξίες αριστερές, γιατί εμφανιζόταν αριστερός στα λόγια, και για αυτό είναι πιο επικίνδυνος για το λαό μας, ενώ έπραττε δεξιά και γι’ αυτό έσπειρε τόσο μεγάλη απογοήτευση και έστειλε ένα εκατομμύριο, εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους πίσω στη Δεξιά, πίσω στη ΝΔ», ενώ και στα ψηφοδέλτιά του «φιγουράρουν στελέχη της ΝΔ και του βαθέως ΠΑΣΟΚ που είχαν διακριθεί στην αντιλαϊκή πολιτική».

Είπε ότι «μία αυτοδυναμία του κ. Μητσοτάκη» ή «μια κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή όποιων άλλων πρόθυμων εταίρων, θα σηματοδοτεί την εφαρμογή και συνέχιση των εφαρμοστικών νόμων των τριών μνημονίων, τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις που αποδέχονται όλοι τους, την υλοποίηση όλων των συστάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δηλαδή, τις κατευθύνσεις του μεγάλου κεφαλαίου, και τις επικίνδυνες δεσμεύσεις της χώρας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και φέρνουν μεγάλες κινδύνους και για την Κύπρο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού