Προγραμματική σύμβαση για τη μελέτη κατασκευής νέου κτιρίου Φαρμακευτικών Εργαστηρίων

Προγραμματική σύμβαση για τη μελέτη κατασκευής νέου κτιρίου Φαρμακευτικών Εργαστηρίων στην 441 Αποθήκη Βάσεως Υγειονομικού Υλικού (ΑΒΥΥ), προϋπολογισμού ύψους 590.000 ευρώ με ΦΠΑ, υπέγραψαν σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Συγκεκριμένα η μελέτη αφορά στην κατασκευή νέου κτιρίου Φαρμακευτικών Εργαστηρίων (ΦΕ), συνολικού εμβαδού 3.600 τ.μ. περίπου, στο στρατόπεδο «Αποστολίδη», το οποίο θα χρησιμοποιείται για την παραγωγή φαρμακευτικού υλικού συμπεριλαμβανομένων ενέσιμων προϊόντων. Το κτίριο θα περιλαμβάνει τους κύριους και βοηθητικούς χώρους, τις Η/Μ εγκαταστάσεις και τον απαιτούμενο μηχανολογικό εξοπλισμό για την απρόσκοπτη λειτουργία της παραγωγικής διαδικασίας όλων των προϊόντων του. Προβλέπεται επίσης η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του κτιρίου, καθώς και η κατασκευή νέας πύλης εισόδου του στρατοπέδου.

«Πρόκειται για μία ακόμη πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά τη χρηματοδότηση της προμήθειας ιατροτεχνολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες των στρατιωτικών νοσοκομείων της Αττικής, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ