Σε προεκλογικό πυρετό η Αργεντινή

Ο κεντροδεξιός πρόεδρος Μαουρίσιο Μάκρι και οι κεντροαριστεροί αντίπαλοί του στις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου εγκαινίασαν την Κυριακή την τηλεοπτική πτυχή των προεκλογικών τους εκστρατειών, με τις πολιτικές τους διαφημίσεις να απευθύνονται στους αναποφάσιστους, η ψήφος των οποίων ίσως αποδειχθεί κρίσιμη στην αναμέτρηση που θα καθορίσει ποιες πολιτικές θα εφαρμοστούν τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Η εκστρατεία του Μάκρι – ο νυν πρόεδρος έχει δει τη δημοτικότητά του να δέχεται βαρύ πλήγμα εξαιτίας της νέας οικονομικής κρίσης στη χώρα της Λατινικής Αμερικής- δίνει έμφαση στα έργα υποδομής που άρχισαν επί των ημερών της κυβέρνησής του. «Παραλάβαμε την εγκατάλειψη και οικοδομούμε μια νέα πραγματικότητα κάθε μέρα» επισημαίνει ο κεντροδεξιός πολιτικός σε ένα από τα διαφημιστικά μηνύματα της καμπάνιας του.

Ο Αλμπέρτο Φερνάντες, η υποψήφια αντιπρόεδρος του οποίου είναι η Κριστίνα Φερνάντες δε Κίρσνερ, η πρώην πρόεδρος, αυτοχαρακτηρίζεται πολιτικός που επιδιώκει τη «συναίνεση» και τη «συμφιλίωση», ένας «κανονικός άνθρωπος»: «Θα βάλω τάξη στο χάος που μας αφήνουν. Μπορούμε να τα καταφέρουμε» λέει σε δικό του μήνυμα.

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας Ρομπέρτο Λαβάνια είναι επίσης υποψήφιος. Αυτοπροβάλλεται ως μια εναλλακτική λύση στον Μάκρι και τον Φερνάντες, και στην οικονομική κρίση, την ευθύνη για την οποία τους προσάπτει.

«Μόνο εσείς μπορείτε να το τερματίσετε αυτό» αναφέρει ο Λαβάνια στη δική του διαφήμιση.

Εάν κανένας από τους υποψήφιους δεν εξασφαλίσει το 45% των ψήφων ή το 40% και διαφορά 10 μονάδων την 27η Οκτωβρίου, οι δύο επικρατέστεροι θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο τον Νοέμβριο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού