Χονγκ Κονγκ: Όσο συνεχίζονται οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας τόσο αυξάνονται τα προβλήματα ψυχικής υγείας

Η πολιτική κρίση και τα επακόλουθα επεισόδια που έχουν ξεσπάσει στο Χονγκ Κονγκ με αφορμή το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο έκδοσης υπόπτων στην Κίνα έχουν προκαλέσει πολλά ψυχικά προβλήματα στον πληθυσμό τα οποία η πόλη κράτος δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει, προειδοποιούν ειδικοί του τομέα υγείας.

Η οργή και η απόγνωση για το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο και οι κυβερνητικοί χειρισμοί έχουν ωθήσει πολλούς στην κατάθλιψη. Οι θάνατοι τεσσάρων νέων ανθρώπων επιβαρύνουν αυτήν την ψυχική κατάσταση, ενώ μηνύματα απόγνωσης και απειλές για αυτοκτονίες από τουλάχιστον τρεις άλλους έχουν κινητοποιήσει εθελοντές της ψυχικής υγείας.

“Είναι δύσκολο να δεις το μέλλον αν δεν υπάρχει λύση. Η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιληφθεί πώς σκεφτόμαστε”, δήλωσε η Κάγι Γουόνγκ, μια 23χρονη σχεδιάστρια, η οποία συμμετείχε στις τελευταίες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας την Κυριακή, που οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι συγκέντρωσαν 230.000 ανθρώπους.

Η Γουόνγκ περιγράφει ότι ένιωσε θλίψη διαβάζοντας για τους πρόσφατους θανάτους. Πολλοί άνθρωποι φοβήθηκαν ότι θα υπάρχουν περισσότεροι λόγω των πολλών κοινωνικών προβλημάτων, περιλαμβανομένων των προβλημάτων στέγασης, των οικογενειακών προβλημάτων και εκείνου που η ίδια περιέγραψε ως αδυναμία ανταλλαγής συναισθημάτων.

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι εκκλήσεις στήριξης ομάδων και μκο οργανώσεων, σύμφωνα με τον επικεφαλής μιας τέτοιας οργάνωσης, της Samaritans Hong Kong, τον Κάρμαν Λέουνγκ.

“Οι ίδιες ειδήσεις επαναλαμβάνονται καθημερινά. Όλοι μιλάνε γι αυτές. Τους προκαλεί στρες και μια αίσθηση ότι δεν μπορούν να ξεφύγουν από αυτό το περιβάλλον”, λέει ο Λέουνγκ.

AΠΕ-ΜΠΕ