Μητσοτάκης: Πιο… διστακτικές οι γυναίκες από τους άνδρες για να μπουν στο υπουργικό (vid)

Ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο BBC και την εκπομπή BBC Hard Talk, που θα μεταδοθεί απόψε, ερωτηθείς για την έλλειψη γυναικών στην κυβέρνησή του απάντησε ότι «ήταν πολύ πιο διστακτικές από τους άνδρες» για να ενταχθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο!

 

Αρχικά η Βρετανή δημοσιογράφος Ζεϊνάμπ Μπαντάουι ρωτάει τον πρωθυπουργό αν υποστηρίζει την ισότητα των φύλων, με τον κ.Μητσοτάκη να απαντά πως την υποστηρίζει. Τότε ήταν που η δημοσιογράφος σε έντονο ύφος αναρωτήθηκε γιατί δεν υπάρχουν περισσότερες γυναίκες στη διακυβέρνηση, τονίζοντας πως από τις 51 θέσεις μόνο οι 5 έχουν δοθεί σε γυναίκες.

Η… διαβασμένη δημοσιογράφος μάλιστα τονίζει πως περίπου 21 μέλη από τη σύνθεση της κυβέρνησης δεν χρειάζεται να είναι άτομα του κοινοβουλίου, αλλά άνθρωποι με ικανότητες και τεχνοκράτες, λέγοντας συγκεκριμένα: “Μπορούσατε να πείτε πως θα βρω 21 έμπειρες γυναίκες . Είμαι σίγουρη πως μπορώ εγώ να της βρω για εσάς!”

“Στριμωγμένος” πια ο πρωθυπουργός το… έριξε στις ίδιες τις γυναίκες και συγκεκριμένα στη διστακτικότητά τους.

«Ζήτησα από πολλές γυναίκες να μπουν στην κυβέρνηση, αλλά ήταν πολύ πιο διστακτικές από ότι οι άντρες να το κάνουν. Δεν είμαι χαρούμενος για τη σύνθεση βάσει φύλου (της κυβέρνησης) και το αναγνωρίζω ανοιχτά, ωστόσο οι γυναίκες που έχουμε είναι πάρα πολύ ικανές και είμαι σίγουρος ότι θα κάνουν εξαιρετική δουλειά και θα βοηθήσουν άλλες γυναίκες να μπουν στο υπουργικό συμβούλιο. Υπάρχει σίγουρα περιθώριο βελτίωσης», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου η οποία τον έφερε σε εμφανώς δύσκολη θέση…

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού