Παπακώστα: Ο σχεδιασμός στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη προδίδει ανασφάλεια

Με αφορμή τις προαναγγελίες και τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής (Ν.Ε.Ο.) Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ένα ακόμη πρόβλημα θα αναδείξω στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για δυνατούς λύτες. Μετά τον ιδιότυπο διορισμό του διοικητή της ΕΥΠ από τον Μητσοτάκη, την αναβίωση με προκήρυξη, εκτός εποχής και συνθήκης, για την πρόσληψη των “ειδικών φρουρών”, την προσάρτηση των σωφρονιστικών καταστημάτων στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη, διαπιστώνω συγκεντρωτισμό προκειμένου να επιτευχθεί ένας στόχος…

Εδώ έγκειται το πρόβλημα. Ποιος είναι ο στόχος και γιατί αυτή η εμμονή του κ. Μητσοτάκη και του έμπιστου υπουργού του. Αν κανείς θέλει να δει τι λέει η Ευρώπη για τα σωφρονιστικά καταστήματα θα διαπιστώσει ότι όλο αυτό το σχέδιο Μητσοτάκη συγκρούεται με την κατεύθυνση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τις οδηγίες.

Με την εμπειρία μου αλλά και με την θητεία μου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διακρίνω σχεδιασμό που προδίδει ανασφάλεια και ατομικές στοχεύσεις. Είμαι βέβαιη ότι τόσο ευρωπαϊκοί όσο και εγχώριοι θεσμοί θα ασχοληθούν με το πρόβλημα που δημιουργεί αυτή η στοχευμένη προσέγγιση Μητσοτάκη με την συνδρομή του υπουργού του, αλλά και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των ενστόλων για αυτές τις πρωτόγνωρες επιδιώξεις οι οποίες δεν προσθέτουν στην ασφάλεια της χώρας αλλά μόνο στην ασφάλεια της σημερινής πολιτικής ηγεσίας και του Πρωθυπουργού.

Ο νέος Αρχηγός της αστυνομίας οφείλει, από χθες, να βάλει τα όρια του στο σκέλος που τον αφορά και για την ηρεμία των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και για την ομοιογένειά της».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού