Παπακώστα: Επιτελικό κράτος και ΕΥΠ στην υπηρεσία… Μητσοτάκη

Με αφορμή τις εξαγγελίες περί επιτελικού κράτους και την ΕΥΠ, η Πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής (Ν.Ε.Ο.) Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δύο παρατηρήσεις θέλω να κάνω για δύο πολύ κρίσιμα θέματα, δηλαδή για το “επιτελικό κράτος” και για την ΕΥΠ. Επιτελικό κράτος, όπως περιγράφεται από τον κ. Μητσοτάκη με την νομοθετική του πρωτοβουλία, δεν θα υπάρξει μετά τον κ. Μητσοτάκη με άλλη διακυβέρνηση, αφού κανείς δεν συμφωνεί μαζί του και άρα θα αλλάξει αφού είναι sur mesure πάνω του. Άρα δεν είναι θεσμική μεταρρύθμιση που θα μείνει στην χώρα ως θετικό κεκτημένο.

Για την ΕΥΠ είναι επιφανειακή η κριτική μονοθεματικά περί “πτυχίων”. Το μείζον θέμα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης αλλάζει μονομερώς το “δόγμα”, δίχως την συναίνεση των άλλων πολιτικών κομμάτων, για δική του χρήση αποκλειστικά. Ούτε αυτή η άκομψη παρέμβασή του θα μείνει αφού φύγει ως θετικό κεκτημένο στην χώρα.

Επομένως και στις δύο αυτές παρεμβάσεις του δείχνει ότι ενδιαφέρεται να έχει δικά του το κράτος και την εθνική ασφάλεια της χώρας, με ημερομηνία λήξης για δικούς του σκοπούς, δίχως την συναίνεση κανενός πλην των δικών του. Αυτό είναι πρόβλημα μείζον που δεν εξωραίζεται ούτε από τον κ. Γεραπετρίτη ούτε από τον ίδιο».


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού