Το δεύτερο μέρος του ντοκιμαντέρ της FIBA για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Μετά το εξαιρετικό πρώτο μέρος, η FIBA κοινοποίησε το δεύτερο της σειράς ντοκιμαντέρ, που αφορά το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Σε αυτό, θα δείτε να μιλούν οι πρωταγωνιστές των πρώτων τουρνουά, που έγιναν στις χώρες τις Λατινικής Αμερικής, με τη Σοβιετική Ένωση και η Γιουγκοσλαβία να γίνονται υπερδυνάμεις του παγκόσμιου μπάσκετ.

Τα πέντε πρώτα Παγκόσμια Κύπελλο διεξήχθησαν σε Βραζιλία (χ2), Χιλή, Αργεντινή και Ουρουγουάη. Το αφιέρωμα επικεντρώνεται αρχικά στο δεύτερο, αυτό του Ρίο ντε Τζανέϊρο, εκεί όπου οι οικοδεσπότες έφτασαν μέχρι τον τελικό, όμως η Αμερική πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο.

Το ζευγάρι ίδιο και το 1959 στη Χιλή, όμως οι Βραζιλιάνοι πανηγύρισαν στο τέλος τη πρώτη θέση. Το ίδιο έγινε και το 1963, όταν το τουρνουά επέστρεψε στο Ρίο και οι Βραζιλιάνοι στη κορυφή.

Μάλιστα, αυτό το Παγκόσμιο ήταν το πρώτο που πήραν μέρος η Σοβιετική Ένωση και η Γιουγκοσλαβία. Η πρώτη έφτασε μέχρι το χάλκινο και η δεύτερη στο ασημένιο.

Αυτές οι δύο ομάδες αποτέλεσαν και το ζευγάρι του τελικού το 1967 στην Ουρουγουάη, με τη Σοβιετική Ένωση να γίνεται χρυσή. Μέχρι το 1982, οι δυο τους έφτασαν στον τελικό, με τους Γιουγκοσλάβους να μετρούν μέχρι τότε δύο χρυσά (1970, 1978) και τους Σοβιετικούς τρία (1967, 1974, 1982).


 

 

Πηγή: eurohoops.net

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού