Τη «Γειτονιά του ποδήλατου» θα παρουσιάσει φέτος η έκθεση GREEK PANORAMA

Το ποδήλατο είναι ένας ευχάριστος και φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος περιήγησης στους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς. Με το ποδήλατο, δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να εξερευνήσει και να ανακαλύψει τις ομορφιές της ελληνικής υπαίθρου ή ακόμη και των πόλεων συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην αναψυχή του και στη μείωση των παραγόμενων ρύπων στις τουριστικές μετακινήσεις. Ταυτόχρονα, το ποδήλατο και ευρύτερα ο ποδηλατικός τουρισμός, είναι μια νέα μορφή αναπτυσσόμενου τουρισμού που συμβάλλει ενεργά στην άμβλυνση της εποχικότητας και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Η έκθεση GREEK PANORAMA παρουσιάζει τον εναλλακτικό τουρισμό και την γαστρονομία της Ελλάδας στην καρδιά της χώρας μας στην πρωτεύουσα Αθήνα, και στεγάζεται σε έναν από τους εμβληματικότερους και ιστορικότερους χώρους, στο Ζάππειο Μέγαρο, με εύκολη και άμεση πρόσβαση για το κοινό και τους επαγγελματίες. Στην έκθεση προβάλλονται προορισμοί, τουριστικές επιχειρήσεις, ειδικές μορφές τουρισμού και τουριστικά γραφεία, ενώ είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού. Για πρώτη φορά, οι επαγγελματίες του κλάδου θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους σε μία εξειδικευμένη έκθεση η οποία είναι αφιερωμένη μόνο στις εναλλακτικές και εποχιακές τουριστικές δραστηριότητες.

Η «Γειτονιά του ποδήλατου» στην έκθεση GREEK PANORAMA τελεί υπό την αιγίδα της NatTour και του σήματος πιστοποίησης «Bike Friendly». Το Σήμα «Bike Friendly» απονέμεται τόσο σε ξενοδοχεία, όσο και σε ποδηλατικές εταιρίες και Δήμους-τουριστικούς προορισμούς, που πληρούν μία σειρά από διεθνώς αναγνωρισμένα κριτήρια. Τα ξενοδοχεία-μέλη του δικτύου πληρούν έναν ελάχιστο αριθμό κριτηρίων, και καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να κάνουν τη διαμονή του ποδηλάτη-τουρίστα όσο το δυνατόν πιο άνετη. Οι ποδηλατικές εταιρίες – μέλη του δικτύου, ξεχωρίζουν για τις ποδηλατικές υπηρεσίες (πχ ενοικίασης/πώλησης, τεχνικής υποστήριξης/επισκευής, διοργάνωσης ποδηλατικών εκδρομών, λοιπές υπηρεσίες κλπ). Και τέλος, οι Bike Friendly Δήμοι-προορισμοί, ξεχωρίζουν για ένα σύνολο υποδομών και υπηρεσιών εξυπηρέτησης ποδηλατών στα γεωγραφικά τους όρια.

«Θεωρούμε ότι το ποδήλατο είναι το αγαπημένο μέσο όλων των ανθρώπων που κάνουν εναλλακτικές μορφές τουρισμού όχι μόνο ως οικολογική μετακίνηση αλλά και ως ψυχαγωγία. Στηρίζουμε το ποδήλατο ως βασική φιλοσοφία για την πραγματοποίηση κάθε εναλλακτικής μορφής τουρισμού, και φέτος θα φιλοξενήσουμε στην έκθεση μας την «Γειτονιά του ποδήλατου» με στόχο την ενημέρωση του κοινού για τις δυνατότητες που έχει η χώρα μας να φιλοξενήσει και να εξυπηρετήσει τους φίλους του ποδηλάτου.» δήλωσε ο κ. Λεωνίδας Μπαμπάνης, ιδιοκτήτης της North Events και διοργανωτής της έκθεσης GREEK PANORAMA.

«Το σήμα Bike Friendly ξεκίνησε το 2017 με στόχο την ανάδειξη του ποδηλατικού τουρισμού, και ήδη έχουμε 63 ξενοδοχεία πιστοποιημένα και πολλούς συνεργάτες, ποδηλατικές εταιρίες οι οποίες φροντίζουν για την αρτιότερη εξυπηρέτηση των πελατών των ξενοδοχείων με ποδήλατα και λοιπό ποδηλατικό εξοπλισμό. Η έκθεση GREEK PANORAMA αποτελεί ευκαιρία να γνωρίσει και το ελληνικό κοινό το ποδήλατο ως το φιλικότερο προς το περιβάλλον μέσο μετακίνησης κατά τη διάρκεια των διακοπών. Ζούμε σε μια χώρα που είναι προικισμένη από προορισμούς στους οποίους ο θεματικός τουρισμός και η ποδηλασία μπορεί να ανθίσει. Η ποδηλασία όμως, δεν είναι μια δραστηριότητα που αφορά αποκλειστικά και μόνο τις κλασικές διακοπές του καλοκαιριού. Υπάρχουν πάρα πολλοί «προορισμοί σαββατοκύριακου» ή «τριημέρου» που ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφτεί κάνοντας μια μικρή «απόδραση» από την καθημερινότητά του, τόσο την άνοιξη όσο και το φθινόπωρο, για να χαλαρώσει και να αθληθεί κάνοντας ποδήλατο δίπλα σε εκπληκτικές ακτογραμμές, λίμνες, ποτάμια, δάση μέχρι και μέσα στα βουνά! Τα πιστοποιημένα ξενοδοχεία και συνεργάτες του Bike Friendly έχουν αναδείξει αυτούς τους προορισμούς και είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους επισκέπτες παρέχοντάς τους όλα τα απαραίτητα για την ποδηλασία» δήλωσε η κα. Βίκυ Καραντζαβέλου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της NatTour.

Η παρουσία του σήματος πιστοποίησης Bike Friendly με την «Γειτονιά του ποδήλατου» στην έκθεση GREEK PANORAMA πρόκειται να αποτελέσει έναν σημαντικό σταθμό στην πορεία της εξέλιξης και διάδοσης του ποδηλατικού τουρισμού στην Ελλάδα. Και η έκθεση GREEK PANORAMA θα δώσει την ώθηση εκείνη που έχει ανάγκη ο θεματικός τουρισμός στην Ελλάδα.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την υποστήριξη του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (FedHATTA), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ).
Η έκθεση διοργανώνεται από την εταιρεία North Events, με πολύχρονη εμπειρία στην προώθηση του ελληνικού τουρισμού και της γαστρονομίας στο εξωτερικό, μέσα από τις εκθέσεις και Roadshow, στις σκανδιναβικές χώρες, στην Πολωνία, τη Ρουμανία και τις ΗΠΑ.

Σημαντική επίσης είναι η στρατηγική συμμετοχή του εγνωσμένης αξίας Ταξιδιωτικού Οργανισμού ARGO TRAVEL ως Επίσημο Συνεργάτη και συνδιοργανωτή για το Forum και την ενότητα Β2Β με Hosted Buyers από το εξωτερικό, αλλά και ως επίσημο ταξιδιωτικό γραφείο υπεύθυνο για την έκθεση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

No results found

Μενού