«Να μαθαίνω γράμματα»: η νέα παραγωγή της COSMOTE TV για την ιστορία της ελληνικής εκπαίδευσης

Μέσα από αρχειακό υλικό του Μουσείου Σχολικής Ζωής, συνεντεύξεις και δραματοποιήσεις, η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Να μαθαίνω γράμματα», σε παραγωγή COSMOTE TV, παρουσιάζει την ιστορία της Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, από την Άλωση της Πόλης έως τις μέρες μας.

Το πρώτο επεισόδιο, σήμερα, Τετάρτη 4/9 στις 21.00, βάζει στο μικροσκόπιο τον ρόλο της Εκκλησίας στην εκπαίδευση των Ελλήνων κατά την Τουρκοκρατία και τους παράγοντες που συνέβαλαν, ώστε το έθνος να οδηγηθεί από το σκοτάδι του αναλφαβητισμού στην αυγή μιας νέας εποχής με την ίδρυση του ελληνικού κράτους.

Η σειρά θα προβάλλεται κάθε Τετάρτη στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Σάββατο στις 17.00 στο COSMOTE HISTORY HD. Επίσης, ταυτόχρονα με την προβολή του στο κανάλι, το πρώτο επεισόδιο θα είναι διαθέσιμο για θέαση στο επίσημο YouTube κανάλι της COSMOTE TV, από το παρακάτω link:
https://www.youtube.com/watch?v=4wBVU8-Wsks

Την Κυριακή 1/9 στις 21.00, ξεκίνησε το μηνιαίο αφιέρωμα του COSMOTE HISTORY HD στη Μαρία Κάλλας, με το ντοκιμαντέρ Μαρία Κάλλας: Γεννημένη σοπράνο. Μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό και συνεντεύξεις με στενούς φίλους και συνεργάτες της, το ντοκιμαντέρ μάς μεταφέρει στις «χρυσή» δεκαετία του 1950, όταν η μεγάλη σοπράνο βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας της.

 

Τα επεισόδια όλων των σειρών είναι διαθέσιμα μετά την προβολή τους on demand στη δωρεάν υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού