Τα «αστικά τοπία» του Matias Bechtold

Χαρτόνι, πλαστικά και αντικείμενα που βρίσκει γύρω από το σπίτι του χρησιμοποιεί ο Ματίας Μπέχτολντ (Matias Bechtold) για να «οικοδομήσει» περίτεχνα αστικά τοπία.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της τέχνης του είναι το πώς καταφέρνει, με υλικά συσκευασίας και ηλεκτρικές σκούπες, να δημιουργήσει πειστικά τοπία πόλης! Από αρχιτεκτονικής σκοπιάς, ο γεννημένος στην Ίμπιζα της Ισπανίας και εγκατεστημένος στο Βερολίνο καλλιτέχνης «παίζει» με το τι είναι δυνατό στο μέλλον αυτής της βιομηχανίας.

«Για τον Μπέχτολντ, το μεγάλο μπορεί χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια να γίνει μικρό, και το μικρό με την ίδια ευκολία να γίνει μεγάλο» λέει η Laura Mars Grp. της Laura Mars Gallery στο Βερολίνο.

«Γι’ αυτόν, οι πραγματικές διαστάσεις του οποιουδήποτε πράγματος, είτε είναι ένας ουρανοξύστης είτε είναι μια ηλεκτρική σκούπα, έχουν δευτερεύουσα σημασία. Μάλλον βλέπει σε αυτά – και σε άλλα – δομικές σχέσεις που έχουν να κάνουν με το σχήμα τους και το σχέδιό τους. Και με αυτόν τον τρόπο είναι σε θέση να μετατρέψει κάτι τόσο καθημερινό όπως μια πορτοκαλί συσκευασία επίδειξης αναπτήρων μιας χρήσης σε στοιχείο της πρόσοψης ενός κτηρίου, με δυνατότητα να βλέπουμε μέσα πλήρως επιπλωμένα δωμάτια και καμιά φορά αυτά τα δωμάτια να είναι και φωτισμένα» περιγράφει.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

No results found

No results found

Μενού