Η Γερμανία θα δέχεται το 25% των προσφύγων από Ιταλία

Προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση η Γερμανία προτίθεται να δέχεται εφεξής στο έδαφός της το 25% των προσφύγων που καταφθάνουν στην Ιταλία, δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ. «Έλεγα ανέκαθεν ότι η μεταναστευτική μας πολιτική έχει ένα ανθρωπιστικό πρόσημο. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να πνιγεί», λέει χαρακτηριστικά ο 0Βαυαρός πολιτικός.

Όπως επισημαίνει ο προερχόμενος από την Χριστιανοκοινωνική Ένωση ΥΠΕΣ, «εάν η κατάσταση παραμείνει ως έχει, τότε μπορούμε να αναλάβουμε το 25% των διασωθέντων μπροστά στις ιταλικές ακτές ανθρώπων. Αυτό δεν πρόκειται να επιβαρύνει την μεταναστευτική μας πολιτική». Σύμφωνα με τον ίδιο, η γερμανική κυβέρνηση δέχεται ήδη το ένα τέταρτο περίπου των διασωθέντων προσφύγων από την Ιταλία.

Στον κίνδυνο κατάρρευσης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας αναφέρεται την ίδια ώρα η Kölner Stadt-Anzeiger: «Με μια προσφυγική συμφωνία που της κόστισε έξι δισεκατομμύρια ευρώ η ΕΕ επιχείρησε να απαλλαγεί από το πρόβλημα. Τώρα δεν έχει άλλη επιλογή από το να βάλει και πάλι βαθιά το χέρι στη τσέπη και να εμβάσει και άλλα δισεκατομμύρια στην Άγκυρα για την περίθαλψη των προσφύγων. Την ίδια ώρα όμως πρέπει να τραβήξει μια σαφή κόκκινη γραμμή: δεν θα πρέπει να δοθούν και πολιτικά ανταλλάγματα στον Ερντογάν. […] Όσον αφορά τα ατομικά δικαιώματα και τη δημοκρατία δεν επιτρέπεται να γίνουν εκπτώσεις στον Τούρκο πρόεδρο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού