Ημερολόγιο ασημάντων 166: Ένας ιερεύς με κράνος στο παζάρι/ Ο Θεός του χάους θα πέσει απάνω μας

18.8.19 Κυριακή Μία βόλτα σχετικά γρήγορη στο παζάρι.  Δεν ήταν όμως και καλή ιδέα. Η ζέστη είναι απίστευτη, δεν είναι για χάζεμα και το υπαίθριο εμπόρευμα κακίστης  ποιότητας. Ένα πικάπ με δίσκο του Φώτη Πολυμέρη με σταμάτησε πάλι. «Ας ήξερα τι κρύβεις στην καρδιά σου». Μετεμφυλιακός ρομαντισμός που άρεσε στον πατέρα μου.

– Ένας τρελός,  με κράνος μοτοσικλέτας, γενειάδα και μακριά μαλλιά παζαρεύει ένα κοφίνι μισοσαπισμένους γιαρμάδες. «Έλα ρε παπά τζάμπα θες να το πάρεις;».  «Έχω στόματα να θρέψω», λέει ο υπερκινητικός ιερεύς που μου φαίνεται μαϊμού. Φοράει άμφια της κακιάς ώρας,  ένα μεγάλο ξύλινο σταυρό σαν κοράκι και στο γιλέκο του έχει δύο πακέτα τσιγάρα! Δεν βλέπω που έχει το μηχανάκι αλλά το κράνος κράνος σαν Βικινγκ καθώς είναι εύσωμος και αγριωπός. Τελικά ο λούμπεν ιερεύς αγοράζει πέντε ευρώ ένα ραδιοφωνάκι που η γύφτισσα προσπάθησε να του το πασάρει με δέκα.  Δεν νομίζω ότι έχει καθαρό ήχο, λέει ο ιερός αγοραστής. Τι λες παπά; Άκου να δεις. Πατάει το κουμπάκι  κι αμέσως το ραδιόφωνο παίζει «αν ήξερα τι κρύβεις στην καρδιά σου». Μπίγκο! Αρχαία τρανζιστοράκια, αρχαίες μουσικές συμπτώσεις.

Νέο μπάνιο και σημέρα ήταν για θάλασσα κι η θάλασσα φιλί γυναίκας.  Τέτοια  καλοκαίρια, τέτοιο καιρό, όλο και σε κάποιο νησί θα βρισκόμουν.

-Είδα Τιμ φεύγει την Τρίτη για Σύδνεϋ. Σε συνάντηση σε καφέ της πλ. Βικτωρίας τον φόρτωσα φακέλους με βλακείες για Αρετή, Μαρία, Σαρέλλα και Μιχελακάκη χωρίς να βαρυγκομήσει. Στο διπλανό τραπέζι υπογράφουνε συμβόλαιο ενοικίασης κάποιου διαμερίσματος. Μια σημαιοστολισμένη κυρία πολλών ετών με την υπέργηρη μαμά της, ασφαλώς  οι ιδιοκτήτριες κι   απέναντι τους  ένα  ζευγάρι γύρω στα 35  προς το εναλλακτικό. Δεν ακούω τον Τιμ,  ακούω τη γραία που η γλώσσα της σπάει κόκκαλα και είναι άσσος  στους υπολογισμούς με την μασέλα της: «Τα κοινόχρηστα πρέπει να πληρώνονται στην ώρα τους, δεν θέλω γκρίνια με τη διαχειρίστρια. ΤΗ ΔΕΗ δεν τη γύρισες ακόμη στ΄όνομά σου» κλπ.

-Με ήττα από Σερβία στο μπάσκετ και τραυματισμούς η εθνική μας.  Όπως και να το κάνουμε οι Σέρβοι είναι καλύτεροi, σχεδόν πάντα μας τις βρέχουν κι ας πουλάμε τώρα μούρη με τον φοβερό Γιάννη (Αντετοκούνμπο).

19.8.19  Δευτέρα. Μπάνιο στη Βάρκιζα αρ.32  Πάλι μια δράκα γεροφασίστες κολυμβητές της περιοχής έχουν καταλάβει το όμορφο λιμανάκι. «Τι έγινε ρε, δεν σε μαζέψανε ακόμη εσένα;» λέει ο ψηλός σε ένα ραχιτικό που καταφθάνει με μία πολυθρόνα και το φουγάρο μέχρι τα σύννεφα από ηλεκτρονικό τσιγάρο. Μετά την ψυχρολουσία αρχίζουν κι άλλες κρυάδες. «Θυμάσαι τη φτερού τι της κάναμε;»  λέει ο ένας, «ωραίες εποχές τότε»,  ο άλλος. Μαζεύω την πετσετούλά μου κι  αποχωρώ για άλλο  λιμάνι.

-Επιτέλους συνδέθηκα με το ιντερνέτ! Σαν τρελός έπεσα να στείλω το ημερολόγιο στους αγαπημένους παραλήπτες που δεν μπορούν να χαρούν βουτιά χωρίς ενημέρωση από Δεριγνύ και  τα βάσανα του φίλου τους πολλά.

«Ο Θεός του χάους» ένας αστεροειδής τέρας μπορεί να  πέσει απάνω μας, σε δέκα χρόνια και το τέλος του «κόσμου» ίσως να μην είναι και τόσο μακριά.  Οπότε προσεύχεστε με τις αθώες ψυχές σας. Οι αστροφυσικοί πάντως ελπίζουν ότι θα περάσει ξυστά στις 13 Απριλίου 2029  ημέρα Παρασκευή και θα έχουμε την ευκαιρία ίσως   να τον χαιρετίσουμε   από την Αυστραλία που θα είναι ορατός. Προσεύχεστε.

-Σε εγχείρηση υπεβλήθη ο Γιούγκερ, του αφαίρεσαν την χοληδόχο κύστη. Λένε ότι έχει δοκιμάσει τα καλύτερα κρασιά του κόσμου κι  εγώ ούτε μία μπυρίτσα μετά το γαστρο-σοκ στην Ανάφη των γυμνών κορμιών. Σ΄ένα  καλοκαίρι που σκοπεύει να  κάψει τα πάντα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού