Ο μύθος της Αργοναυτικής εκστρατείας σε μια “ζωντανή” τοιχογραφία

Από το Πήλιο έως τις ακτές της Κολχίδας και από τους άθλους των Αργοναυτών και τις μάχες του Ιάσονα με τον δράκο, ο μύθος της Αργοναυτικής εκστρατείας εξακολουθεί να αποτελεί πηγή έμπνευσης καλλιτεχνών και θέμα εικαστικών παρεμβάσεων. Αυτή τη φορά, η περιπέτεια του Ιάσονα και των Αργοναυτών “μεταφέρεται” εικαστικά και αποτυπώνεται σε μια επιφάνεια – τοιχείο μήκους άνω των 400 μέτρων, στο πλαίσιο έργου που υλοποιεί η ομάδα UrbanAct.

Πρόκειται, όπως είπε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο συντονιστής προγραμμάτων της UrbanAct Κυριάκος Ιωσηφίδης, για ένα έργο που παίρνει σταδιακά “σάρκα και οστά” στην πόλη του Βόλου, όπου η UrbanAct έχει στήσει το μοναδικό στην Ελλάδα Υπαίθριο Μουσείο Τοιχογραφιών με πάνω από 60 τοιχογραφίες διάσπαρτες στον αστικό ιστό της πόλης, με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, την εμπλοκή των πολιτών, τη στήριξη του δήμου, των τοπικών φορέων, εταιρειών κ.ά.

“Το 2017 εκκινήσαμε ένα μεγαλόπνοο σχέδιο με την άδεια και αιγίδα του ΟΣΕ, να παρέμβουμε εικαστικά σε μια εξαιρετικά μεγάλη επιφάνεια-τοιχείο που καλύπτει τον χώρο του ΟΣΕ στην πόλη του Βόλου. Μια επιφάνεια μήκους πάνω από 1,5 χιλιόμετρο. Το εν λόγω τοιχείο ξεκινάει από την περιοχή του εμπορικού κέντρου OldCity και καταλήγει στην παλιά πόλη περνώντας μπροστά και από το Μουσείο Πόλης του Βόλου” ανέφερε ο κ. Ιωσηφίδης.

“Οι παρεμβάσεις -συνέχισε- ξεκίνησαν από την περιοχή του Μουσείου της Πόλης του Βόλου με τοιχογραφίες που αναφέρονται στην ιστορία του ΟΣΕ, σε πρόσωπα παλιάς εποχής της πόλης, στο παλιό λιμάνι, στις πρώτες εργατικές κινητοποιήσεις κ.ά”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

No results found

No results found

Μενού