Η Κωνσταντινούπολη μετά τον σεισμό …και αναμένοντας ένα νέο;

Τα 5,8 Ρίχτερ της περασμένης εβδομάδας σκόρπισαν πανικό και φόβο στην Κωνσταντινούπολη.

473 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας Φουατ Οκται που έκανε δηλώσεις μετά από σύσκεψη με μεγάλη συμμετοχή των αρμοδίων φορέων. 14 σχολεία παραμένουν κλειστά προληπτικά λόγω ρωγμών που προκάλεσε ο σεισμός. Τα 5,8 ρίχτερ σκόρπισαν πανικό και φόβο: Πολλοί δεν τόλμησαν καν να μπουν στα σπίτια τους και κοιμήθηκαν στην ύπαιθρο. Από τον σεισμό και τους 144 μετασεισμούς κατέρρευσαν μπαλκόνια και σε ορισμένα σημεία προκλήθηκαν ρωγμές στους δρόμους. Ευτυχώς όμως δεν υπήρξαν θύματα.

Οι κάτοικοι της πόλης δεν έχουν ξεχάσει τις τραγικές συνέπειες των σεισμών του 1999. Εδώ και 20 χρόνια ζουν στην σκιά των προειδοποιήσεων των επιστημόνων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι επίκειται μεγάλος σεισμός πάνω από 7,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Οι σεισμολόγοι είναι επιφυλακτικοί και παρακολουθούν την σεισμική δραστηριότητα. Παρόλα αυτά δεν είναι σε θέση να πουν αν υπάρχει κίνδυνος αυτή η δραστηριότητα να οδηγήσει στον αναμενόμενο μεγάλο σεισμό της πόλης ή αν πρόκειται για σεισμούς που ενδεχομένως να εκτονώσουν την συσσωρευμένη ενέργεια.

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει στην Κωνσταντινούπολη ένα σχέδιο ανάπλασης συνοικιών με προβληματικές οικοδομές. Αυτό όμως δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και συνοικίες που επλήγησαν από τους σεισμούς του 1999, όπως το Άβτζσιλαρ, οι οποίες ενδέχεται να σημειώσουν μεγάλο αριθμό θυμάτων σε περίπτωση σεισμού πάνω από 7,2 ρίχτερ, προειδοποιούν οι σεισμολόγοι.

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού