Πέτσας: H περίπτωση Μαρινάκη αρμοδιότητα της ΕΕΤΤ, της Επιτροπής Ανταγωνισμού και του ΕΣΡ

«Πάγια θέση της κυβέρνησης είναι να μην εμπλέκεται στις εμπορικές συναλλαγές του ιδιωτικού τομέα. Ο ρόλος της πολιτείας είναι η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και η τήρηση της νομιμότητας», ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Στέλιος Πέτσας, απαντώντας στην επίκαιρη επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο εξαγοράς της FORTHNET από την Alter Ego.

O κ. Πέτσας επισήμανε ότι στην ισχύουσα νομοθεσία έχουν θεσπιστεί προϋποθέσεις, όροι και ασυμβίβαστα σχετικά με την κατοχή αδειών – εν προκειμένω αδειών παροχής συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών – όπως η άδεια που κατέχει η εταιρεία Forthnet υπό το σήμα Nova, ενώ η νομοθεσία ορίζει και τα ποσοστά συμμετοχών σχετικά με τη διαπίστωση τυχόν συγκέντρωσης ελέγχου στο χώρο των ΜΜΕ και τον προσδιορισμό της δεσπόζουσας θέσης. Βάσει δε, της σχετικής νομοθεσίας, ο έλεγχος όλων των ανωτέρω έχει ανατεθεί και ασκείται από τις ανεξάρτητες αρχές – από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, την ΕΕΤΤ, και την Επιτροπή Ανταγωνισμού, το ΕΣΡ.

«Αν και όταν συναφθεί οιαδήποτε τέτοιου είδους συμφωνία, προφανώς θα τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της από τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες θα εξετάσουν τα έγγραφα και τα στοιχεία που θα τεθούν υπόψη τους, θα κρίνουν τη νομιμότητα της συναλλαγής και θα εκδώσουν το πόρισμα τους. Μέχρι σήμερα δεν έχει αποσταλεί κάποιο επίσημο έγγραφο στις αρμόδιες αρχές. Η κυβέρνηση σέβεται και εμπιστεύεται τις ανεξάρτητες αρχές και εννοείται ότι εκείνες θα ασκήσουν τις αρμοδιότητές τους, ανεπηρέαστα», είπε ο Στέλιος Πέτσας σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορεί σήμερα την Επιτροπή Ανταγωνισμού, είναι που ως κυβέρνηση «όρισε ως επικεφαλής πρόσωπα του περιβάλλοντός της, για να καθοδηγήσει τις αποφάσεις της».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού