Στην Ελευσίνα 389 πρόσφυγες από τη Σύμη

Στην Ελευσίνα φτάνει το αρματαγωγό «Ικαρία» το οποίο μεταφέρει 389 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Σύμη. Οι 389 άνθρωποι στη συνέχεια θα επιβιβαστούν σε λεωφορεία προκειμένου να οδηγηθούν σε δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Το βράδυ της Δευτέρας αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά, με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, άλλοι 500 πρόσφυγες, που είχαν φτάσει τις τελευταίες ημέρες στο νησί αυτό των Δωδεκανήσων.

Από τον Αύγουστο έως και σήμερα, ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών, που έχουν μεταφερθεί από τα λιμάνια, σε δομές της ενδοχώρας, φτάνει τα 3.887 άτομα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, που έχει αναλάβει τις μεταφορές στις δομές της ενδοχώρας, περίπου 700 ευάλωτοι πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν χθες απ’ τα ελληνικά νησιά στην ενδοχώρα, στο πλαίσιο της προσπάθειας αποσυμφόρησης των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου. Οι περισσότεροι ήταν οικογένειες με παιδιά από το Αφγανιστάν, και ήρθαν από τα νησιά της Λέσβου, της Σάμου, της Χίου, της Λέρου και της Κω.

Έφτασαν στη Σάμο 17 μετανάστες

Το πρωί της Τετάρτης κατέφτασαν στη Σάμο συνολικά 17 μετανάστες οι οποίοι εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από ένα πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX.

Τα 17 άτομα μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου απ’ όπου θα μεταφερθούν στη συνέχεια σε Κέντρα Κράτησης. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού