Τα βήματα για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ

Με τα δείγματα από την προσέλευση πολιτών για την εγγραφή ως μελών στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που ουσιαστικά μόλις τώρα ξεκίνησε να κάνει τα πρώτα της βήματα, να κρίνονται ως θετικά, δρομολογείται η διαδικασία για τον μετασχηματισμό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σ’ έναν πολιτικό σχηματισμό, ο οποίος φιλοδοξεί να παίξει  κεντρικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας την επόμενη περίοδο.

Το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την εγγραφή των νέων μελών, που λειτουργεί εδώ και λίγες ώρες, αναμένεται ότι θα δώσει νέα δυναμική στο εγχείρημα, καθώς απλουστεύεται η διαδικασία εγγραφής και εκλείπουν και οι τελευταίες αμφιβολίες σχετικά με τον ανοιχτό και χωρίς προαπαιτούμενα χαρακτήρα της διαδικασίας μαζικοποίησης του κόμματος.

Σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που αυτή τη στιγμή έχουν διαμορφωθεί η διαδικασία εγγραφής νέων μελών θα προχωρήσει το επόμενο δίμηνο, με πολιτικό πλαίσιο τη διακήρυξη-κάλεσμα που ήδη έχει καταρτιστεί. Η διαδικασία εγγραφής νέων  μελών προβλέπεται να συνεχιστεί ως τέλη του έτους.

Ακολούθως θα λάβει χώρα η προσυνεδριακή διαδικασία, προκειμένου να συζητηθεί στη βάση το πολιτικό πλαίσιο του υπό μετασχηματισμό κόμματος και να εκλεγούν οι αντιπρόσωποι για το συνέδριο του κόμματος, που τοποθετείται την άνοιξη.

Κάνε like στη σελίδα του circogreco.gr στο Facebook 

Όλη αυτή τη διαδικασία θα αναλάβει να συντονίσει  η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου, η ανακοίνωση των ονομάτων της οποίας θα σημάνει το τέλος της ζωής των σημερινών κομματικών οργάνων (κεντρική επιτροπή, γραμματεία κ.λπ.). Η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου αφού συγκροτηθεί θα εκλέξει σχετικά ολιγομελή γραμματεία, η οποία και θα έχει τον πρώτο λόγο στις διαδικασίες μέχρι το συνέδριο.

Τούτη την ώρα δεν υπάρχουν αποφάσεις για μια σειρά ζητήματα, όπως για το εάν θα πρόκειται για ένα συνέδριο των 5.000 ή αισθητά λιγότερων συνέδρων.

Σε ό,τι αφορά στην γραμμή του κόμματος όπως διαμορφώνεται με βάση τις σημερινές συνθήκες θα μπορούσαμε να πούμε ότι συνοψίζεται σε 3 βασικά σημεία:

α. ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι κυβέρνηση ενός κόμματος, αλλά ένα μπλοκ εξουσίας,

β. ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση το 2015 στο πλαίσιο της τότε κρίσης πολιτικής αντιπροσώπευσης, ενώ σήμερα οι ευθύνες αντιστοιχούν στις ευθύνες ενός κόμματος εξουσίας, και

γ. σύνθημα όλης της προσπάθειας το «ένα νέο εμείς»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού