Ένας τόμος για τη μόδα χωρίς φωτογραφίες, από τον Olivier Saillard

Ο Olivier Saillard ιστορικός μόδας και επιμελητής εκθέσεων έγραψε ένα διαφορετικό βιβλίο για τον κόσμο της υψηλής ραπτικής.

Στην ανθολογία του για τη μόδα με τίτλο «Le Bouquin de la Mode» οι λάτρεις και μελετητές της θα βρουν μόνο κείμενα και όχι φωτογραφίες.

Στο βιβλίο 1200 σελίδων είναι συγκεντρωμένα κείμενα για την κουλτούρα της μόδας, καθώς και αποσπάσματα από λογοτεχνικά έργα συγγραφέων όπως ο Εμίλ Ζολά και ο Σαρλ Μποντλέρ.

Ιστορία, ανέκδοτα μόδας, αφορισμοί και παρατηρήσεις που εκτείνονται σε τρεις χιλιετίες, από την εποχή του Καρλομάγνου μέχρι την περίοδο που ο Demna Gvasalia ανέλαβε τον οίκο Balenciaga και αναπάντεχες ανακαλύψεις όπως μία σπάνια συλλογή εικονογραφημένων ποιημάτων της συγγραφέως και βιογράφου της «Coco» Chanel, Louise de Vilmorin, που ο Saillard εντόπισε στον οίκο Lanvin περιλαμβάνονται στον τόμο.

«Συχνά τα βιβλία μόδας είναι μεγάλα και με φωτογραφίες για να διαβάζονται σε ένα τραπέζι. Ήθελα αυτό να είναι κάτι που μπορείτε να διαβάσετε στο κρεβάτι» ανέφερε o Olivier Saillard όταν παρουσίασε το “Le Bouquin de la Mode” στο τέλος Σεπτεμβρίου σε εκδήλωση του ιδρύματος Association Azzedine Alaïa στο Παρίσι.

Όπως εξήγησε η πρόκληση ήταν ακριβώς η απουσία φωτογραφιών τονίζοντας ότι προτίμησε να συμπεριλάβει κείμενα για τη μόδα που έχουν γράψει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 50 συγγραφείς.

Στο εξώφυλλο του βιβλίου που κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία στις 10 Οκτωβρίου παρουσιάζεται ένα σκίτσο ενός φορέματος Alaia του Γάλλου σχεδιαστή μόδας Christian Lacroix.

Προς το παρόν ο τόμος είναι διαθέσιμος μόνο στα γαλλικά από τις εκδόσεις Éditions Robert Laffont αλλά δεν αποκλείεται να μεταφραστεί και σε άλλες γλώσσες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

No results found

No results found

Μενού