ΟΟΣΑ: Να μη φορολογηθούν μόνο οι GAFA, αλλά όλες οι πολυεθνικές

Όλες οι πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται και πουλάνε προϊόντα και υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο να φορολογηθούν και όχι μόνο οι πολυεθνικές του διαδικτύου εισηγείται  ο ΟΟΣΑ για το ζήτημα της φορολόγησης των τεχνολογικών κολοσσών του διαδικτύου.

Πρόσφατα είχε υπάρξει συμφωνία σε επίπεδο κορυφής ανάμεσα σε ΗΠΑ και Γαλλία για την έναρξη διαπραγματεύσεων όσον αφορά την επιβολή φόρου στις GAFA (Google, Apple, Facebook, Amazon), φόρος που έχει ήδη αποφασισθεί στη Γαλλία, ενέργεια που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των ΗΠΑ και του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ΟΟΣΑ ανακοίνωσε πως αρχίζει νέες διαπραγματεύσεις για την αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των πολυεθνικών, ώστε να συμπεριλάβει ειδικές ρυθμίσεις για τους τεχνολογικούς κολοσσούς. Η νέα του ωστόσο προσέγγιση προβλέπει την αλλαγή φορολόγησης για όλες τις πολυεθνικές που αποκομίζουν κέρδη από άλλες αγορές στις οποίες δραστηριοποιούνται.

Εκτιμάται ότι η προσέγγιση αυτή δημιουργεί νέα προσκόμματα στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλλει φόρο στις εταιρείες του διαδικτύου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού