Ερώτηση Κούλογλου: Πως θα διασφαλίσει το κύρος της ΕΚΤ, όταν το όνομα του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος εμφανίζεται στο φάκελο μεγάλου διεθνούς σκανδάλου;

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, για την εμφάνιση του ονόματος του κ. Στουρνάρα στο σκάνδαλο Novartis.

Όλη η ερώτηση Κούλογλου προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα:

«Σε έκθεση που υπογράφουν οι τρεις Εισαγγελείς Διαφθοράς του σκανδάλου Novartis στην Ελλάδα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) κ. Γιάννης Στουρνάρας αναφέρεται ότι προέβη σε προσπάθεια εκφοβισμού προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση (1).

Η έκθεση διαβιβάστηκε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η έκθεση αναφέρει πως ο κ. Στουρνάρας κάλεσε προστατευόμενο μάρτυρα στην ΤτΕ και τον απείλησε ότι θα “συντρίψει τους προστατευόμενους μάρτυρες όταν αλλάξει η κυβέρνηση”.

Ο κ. Στουρνάρας δεν είναι κατάλληλος για τη θέση. Προέβλεψε πολλές φορές ότι δεν θα πιαστούν οι στόχοι για τα πλεονάσματα προεξοφλώντας «τέταρτο Μνημόνιο» και ότι η Ελλάδα δεν θα έχει πρόσβαση στις αγορές. Διαψεύστηκε σε όλα.

Το όνομα του κ. Στουρνάρα αναφέρεται στα έγγραφα που παρέδωσε το FBI στην ελληνική Δικαιοσύνη για το σκάνδαλο Novartis. Είχα υποβάλλει σχετική ερώτηση στον κ. Ντράγκι(2) που επικαλέστηκε το τεκμήριο της αθωότητας, Αλλά οι νέες αποκαλύψεις βλάπτουν σοβαρά τον κύρος της ΕΚΤ.

Ερωτάται ο πρόεδρος της ΕΚΤ:

Πώς θα διασφαλίσει την αξιοπιστία και το κύρος της ΕΚΤ, όταν το όνομα του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος εμφανίζεται στο φάκελο ενός μεγάλου διεθνούς σκανδάλου;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού